За втори път в рамките на 5 месеца парламентарни избори

...
За втори път в рамките на 5 месеца парламентарни избори
Коментари Харесай

Изборите в Израел отново не излъчиха стабилно управляващо мнозинство

За повторно в границите на 5 месеца парламентарни избори не можаха да доведат до устойчиво ръководещо болшинство в Израел. Рекордният пети премиерски мандат на Бенямин Нетаняху надалеч не е обезпечен. Неофициалните към момента резултати сочат, че дясната му партия " Ликуд " и центристкият блок на главния му съперник - Бени Ганц, ще имат еднакъв брой депутати - по 32 от общо 120.

``
реклама
Резултатът от вчерашния избор почти повтаря този от април, след който Бенямин Нетаняху не съумя да сформира коалиция. Проблемът му и тогава, и в този момент е националистът Авигдор Либерман. Той отхвърля да поддържа Нетаняху поради съюза на премиера с ултраортодоксални религиозни партии. И е безапелационен, че изходът от патовата обстановка ще е необятна коалиция сред неговата партия " Нашият дом Израел " - пета мощ след изборите, и обединенията на Нетаняху и на Ганц:

Авигдор Либерман, водач на " Нашият дом Израел ": Правителство на националното единение - демократична, необятна коалиция. Няма да участваме в никаква друга!
Нетаняху още веднъж моли към националистическия електорат със поръчка да се стреми към мощно ционистко държавно управление.

Бенямин Нетаняху, водач на " Ликуд ": Не може да има държавно управление, което се опира на арабски антиционистки партии!
Бени Ганц може първи да получи мандат за съдружни договаряния, в случай че събере номинации от множеството водачи на фракции в Кнесета. А арабските, чиято обща листа е трета мощ там, по принцип се въздържат от поддръжка за който и да било.

Бени Ганц, водач на " Синьо и бяло ": Ще договарям с всички и ще се стремя да образувам необятна коалиция на единството. Срокът за сформиране на държавно управление е до 6 седмици.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР