За втори път в рамките на 24 часа пловдивчани бяха

...
За втори път в рамките на 24 часа пловдивчани бяха
Коментари Харесай

Пловдивчани с конспиративни теории за втория трус: Щом домашните любимци не реагираха, значи е работа на американците!

За повторно в границите на 24 часа пловдивчани бяха събудени от клатещата се под тях земя. И това към този момент се оказва съществено съображение жителите на града под тепетата да стартират да нищят генезиса на земетръсните си прекарвания, написа trafficnews.bg.

След като в нощта против четвъртък, Пловдив бе изтръгнат от съня си с 4,8 по Рихтер, а целият идващ ден бе белязан от вторични земетресения, афтършокът ескалира малко след среднощ през днешния ден, когато още веднъж градът бе разтърсен. Този път трусът бе с магнитуд от 3,8 по Рихтер, а епицентърът бе наоколо до първия земетръсен център.

Коментарите не закъсняха... В 1:15 пловдивчани още веднъж бяха будни и се надпреварваха да описват за друсането, което мнозина дефинират като цунамиподобното чувство - преминаваща вълна подземен.

Такива разкази, учредени на сетивата, обаче са най-безобидните оприличения, които нашенци дават. Всъщност аргументите за земетръсните инциденти бяха хвърлени в библейската градина Едем, в Политбюро и не на последно място в тайните трактовки - трансцедентални феномени, илюминати...

Ето и част от най-колоритните словесни пристрастености във връзка трусовете: /запазен в общи линии е истинският правопис на авторите/

" Това не е библейско, малко ли сме изклатени в наща България, ами и природата ни тормози. Наздраве, българи Юнаци и Юначки ", написа Грудимир Димитров в обществените мрежи.

" Като няма земетресения в политиката, земята в България се тресе и тя не ги понася към този момент ", задява политическия живот у нас Светослав Василев.

" Събуждат се старите комити отдолу под земята и... те идват, идват за националния съд... ", предизвестява знаменателно Аня Шидерова.

А в този момент да се преместим от религиозната и политическата теория към тайния екзистенциализъм:

" Хора, тия трусове американците ни ги пускат преднамерено!! Приемете истината!! ", упорства Живко Здравков.

" Това лято цяла Пазарджишка област се разтресе от гръм, а обяснението от медиите бе, че газова бутилка е гръмнала! Сега е съвсем същото... ", многозначително съзаклятничи различен консуматор.

" Тътен и трус, екот и трус... да не се окаже отново нещо друго? ", умува различен консуматор, а под въпроса му жители се изреждат да изнасят притеснителни данни за странното държание на домашните им любимци.

За земетресенията и домашните любимци и какво не е наред
Редица стопани са изплашени, че животните им не реагират - нещо присъщо на свръхсетивните махнати:

" Преди животните го усещаха авансово! Сега не реагират дори и по време на труса! Още през вчерашния ден си помислих същото... "

" Да, моят котарак и нощес, и довечера се разсъни чак по време на труса... Нещо не е наред! "

" Аз имам 3 кучета - нито през вчерашния ден, нито днес… просто никаква реакция, все едно нищо не става "

" Имам две овчарки под прозореца са ми легнали! Ни стон, ни вопъл! Нито нощес, нито довечера, като изключим преминаващата групичка младежи преди десетина минути... "

" Напълно съм съгласна с вас.. Моето куче също нищо не отрази, довечера дори не се и разсъни. Все отново животните усещат естествените бедствия, а не изкуствено основаните... Да се надяваме, че с това ще се разминем! "
Един обаче се откри да опровергае животинското безстрастие:

" Вчера, 2 часа преди земетресението, едно куче не спря да лае изплашено... Днес по същия метод ", написа той, а останалите установяваха целокупно " Значи нашите са развалени ".

Повредени ли са животните, кой по какъв начин усетил и по какъв начин си обяснил - догатките, прекарванията и догадките, както виждате, варират. Междувременно обаче, сеизмолозите успокоиха, че става дума просто за леки земетресения и дори се показаха ласкаво за тях. По техните думи подобен вид леки трусове безвредно освобождават напрежението в земните пластове.

С риск да ви разочароваме, земетресенията не са плод на комплот. Това обаче не значи, че не би трябвало да бъдете бдителни, като последното пък не значи, че би трябвало да будувате всяка нощ... в очакване НЕ на Годо, а на идващия трус, отбелязва в умозаключение trafficnews.bg.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР