За втори път в историята на баскетбола българин ще играе

...
За втори път в историята на баскетбола българин ще играе
Коментари Харесай

Везенков избра Сакраменто, взима 20 млн. долара за 3 години

За повторно в историята на баскетбола българин ще играе в НБА! Алексадър Везенков одобри офертата на Сакраменто. Договорът му подсигурява 20 милиона $ през идващите три години. Новината оповестява авторитетният публицист от ESPN Адриан Войнаровски.
Прочетете още

Саша прекара последните 5 сезона в Олимпиакос, като беше определен за MVP в последното издание на Евролигата. А през последните два сезона попадна в идеалната петица на най-силната конкуренция на Стария континент.

Първият представител на България в Лигата на извънземните е Георги Глушков, който през 1985 година минава във Финикс Сънс. 

Контрактът на Везенков с гръцкия клуб включва откупна уговорка за НБА в размер на 1,5 милиона $. Сакраменто обаче ще заплати половината сума поради регламента на лигата. Останалата част ще бъде покрита от самия Везенков. Офертата на Олимпиакос към Александър беше на стойност 10 млн. евро за 4 години. 

Войнаровски дава ласкава оценка за везенков и чака той да играе основна роля за отбора си, който ще се състезава в Западната конференция. " Българинът е считан за един от най-постоянните стрелци в света. Той има 40% от зоната за три точки в Евролигата и забележителната успеваемост от 63% при стрелбата за две точки ", показва анализаторът. 

 Везенков беше определен в драфта на НБА под №57 през 2017 година от Бруклин Нетс. През 2021 година правата му минаха в Кливланд, а през 2022 година ги взе Сакраменто. В последните месеци " кралете " пратиха няколко свои представители на мачове на Олимпиакос, в това число и треньорът Майк Браун, който също гледа българина онлайн.

Сакраменто приключи на трето място в Западната конференция на НБА след 48 победи и 34 загуби в постоянния сезон. Тимът беше отстранен още в първия кръг на плейофите след 3:4 в серията против Голдън Стейт.Кралете към този момент имат 11 баскетболисти с обезпечени контракти, до момента в който двама новаци от драфта - Колби Джоунс и Джейлън Слоу сън, ще подпишат на по-късен стадий.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР