За втори път в България, с много гръм, трясък и

...
За втори път в България, с много гръм, трясък и
Коментари Харесай

49 щури Отбора участваха в безмоторното състезание Red Bull Soapbox тази неделя в София

За повторно в България , с доста гръм, тропот и възприятие за комизъм се организира невероятното съревнование Red Bull Soapbox . Тази неделя 30 септември на особено основаното трасе с трудности на бул. „ Черни връх “ в София се изявиха 49 самоделни безмоторни колички . Отборите от 15 града се готвиха за конкуренцията в продължение на месеци, подготвяйки своите безмоторни возила и артистичното си показване на сцената преди Старта!
Хилядите фенове станаха очевидци на шоу без аналог и шумно приветстваха смелчагите в конкуренцията. Първа по пистата като тест-пилот полетя актрисата от екшъна „ Бензин “ и хитовия сериал „ Под прикритие “ – тайфунът с нежното име Снежана Макавеева.

Трудната задача да правят оценка оригиналността на Отборите беше поверена на 5-членно Жури - чаровната актриса Силвия Петкова , летящият рекордьор Весо Овчаров , футболистът Станислав Ангелов , сензационният водач Павел Лефтеров и бегачът-чудо Кирил Николов Дизела . Те едвам успяваха да дадат оценки по-ниски от 8 за артистично показване . Само десятки или най-високата оценка за шоу, си завоюваха повече от 10 Отбора–с завладяващи имена като например– Пауър Селянджърс, THE Пара-Мента, Hleb-bul Racing Team, Amadeo, Mad Doctors,Камикадзе, Камуфлаж и други
Въпреки бързината, истинските хрумвания, дизайн и артистично показване на всички участници, ПОБЕДИТЕЛИТЕ по отношение на всички 3 критерия и на 1 място е Отбор „ Госпожата “ – с количка като чин, образуван от възпитаници от Американския лицей в София. На 2 място са ексцентричните „ Баба Цоцолана “ от София, за чиято количка подсказва и заглавието им. На 3 място се класира една от най-бързите сапунерки- “МИГ-23 “, чийто Отбор пресъздаде сценка от изявите на Президента на Република България.
Победителите в неуместната конкуренция против гравитацията се радват на страхотни награди - Porsche тест драйв на Red Bull Ring в Шпилберг, Австрия за първенците , които ще бързат да изкарат шофьорски книжки. За класиралите се втори - KTM X-Bow тест драйв на Red Bull Ring, а щураците, заели третото място , ще полетят в тандем с „ човека-птица “ Весо Овчаров във трогателен акро-параглайдинг полет.

Състезанието Red Bull Soapbox тази година беше отдадено на България – декорацията включваше едни от най-популярните знаци на нашата просвета и фолклор. Надпреварата стартира с тъпани и гайди , а около водното затруднение „ Розовата котловина “ замириса на уханни български рози. Каруци, черги, менци и вретена красяха подиума на Журито. Българското знаме също беше част от украсата - над 2000 български флагчета гордо се вееха както в ръцете на почитателите, по този начин и върху близо 5000-те бали сено , които обезопасяваха трасето.
Впечатляваща беше появяването на един от членовете на журито, който безусловно падна от небето! Човекът, който единствено преди месец сложи нов международен връх в акробатичния парапланеризъм, като направи 613 поредни превъртания – феноменалният Red Bull спортист Веселин Овчаров .
Силни страсти и смях до пръсване провокираха освен участниците, само че и тандемът водещи – дамата отвън всевъзможни BOX-ове, само че не и SoapBOX - Мария Силвестър и най-върлият почитател на Берое – артистът Станимир Гъмов .
Партньорите на надпреварата също способстваха за радостната атмосфера – безвъзмездна Wi-Fi мрежа беше разполагаем на фенове и медии. Храни, питиета и доста изненади даваха в допълнение гориво на оживената навалица. Бензиностанции Петрол се състезаваха със лично количка-чудо –EXXTRA FORCE, въодушевена от Екатерина Стратиева – рали моторен играч. Публиката получи и доста прохлада от супер героите на Kaufland под формата на плодове.
Дългият и изпълнен с доста комизъм и автоирония ден завърши със заключително барбекю празненство за участниците в Raffy Bar Pool Gelato. Там те разпуснаха от умората и адреналина, а някои от тях обявиха готовността си още веднъж да се пуснат по трасето в идващото издание на Red Bull Soapbox – невероятната интернационална конкуренция за хора с истински хрумвания и пристрастеност към скоростите.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР