За втори път списание Бакхус организира StrEAT Fest на 9

...
За втори път списание Бакхус организира StrEAT Fest на 9
Коментари Харесай

Женският пазар отново събира ценителите на уличната храна

За повторно списание " Бакхус " провежда StrEAT Fest на 9 и 10 юни. Той още веднъж ще бъде на Женския пазар, само че този път ще е два дни и с повече изложители от изданието през есента.

През целия уикенд на 9 и 10 юни от 10 до 22 ч. сред ул. " Цар Симеон " и ул. " Св. Св. Кирил и Методий ", " Бакхус " ще трансформира мястото в фантазия за всеки познавач на положителната храна, питиета и артикули.

Миналата година на първия български махленски гурме фестивал - StrEAT Fest, пристигнаха над 7000 души в границите на феста и над 12 хиляди в региона в деня на събитието, оповестяват уредниците.

Над 70 заведения ще оферират храна на посетителите като пространството ще бъде разграничено на разнообразни зони, в които гостите ще могат да опитат висококачествени артикули: разнородни храни, приготвени на място от известни столични заведения за хранене, занаятчийски виновност, карфт бири, коктейли, сладкиши, джелато, особено кафе, селекция от артикули на български производители.

За децата ще има специфичен ъгъл с аниматори, подсигурен от IKEA, а джаз тайфа, оркестър и група диджеи ще обезпечават положително въодушевление през двата дни.
 Кадърът е от предходното издание на феста.
© "Бакхус "

Кадърът е от предходното издание на феста.

" В България имаме пазари, само че нямаме сходна пазарна просвета. Искаме да превърнем прекарването " на пазар " в напълно ново чувство. Целта е това събитие да се случва все по-често и да даваме образец и за други сходни изяви. Търсенето е огромно и има смисъл да се развиваме в тази посока и да представяме все по-разнообразно гастро-изживяване ", споделя Джиджи Лагадинова, основен редактор на " Бакхус ".

Храна за улицата

Ключова част от фестивала ще бъдат двете зони с 15 определени заведения за хранене, които ще приспособяват менюто си за " улицата " и ще предложат на посетителите типични ястия от разнообразни национални кухни: тайландска (Royal Thai), японска (Hamachi-ni), френска (L`Instant Boutique & Catering), италианска (Da Bono focacceria pizzeria), съвременна българска кухня (Ресторант " Космос " ), турска (Turquoise), корейска (Ресторант " Кореа " ), средиземноморска кухня (Ресторант Mediterraneo) и още " Щастливото прасе ", " Фабрика Дъга ", Ribs Brothers, Street Chefs, Rolling Dogs, HRC Академия.

" Бакхус ", дружно с сътрудниците на събитието Kaufland ще вземат участие със взаимен щанд в зоната, на който гост-готвачи ще подготвят още изненади от кулинарната географска карта - Митко Шопов от Food Conection, Яти от индонезийски ресторант Yati’s Cooking и Сандо от Chilli Hills. Повече за заведенията за хранене и останалите изложители може да прочетете тук.

Отбрани виновност и крафт бира

За ценителите на вино ще има профилирана зона, където ще могат да купят виновността на Асоциацията на самостоятелните лозаро-винари БАНЛВ, като техни представители със независими щандове ще бъдат " Вила Мелник ", " Братанови ", " Иво Върбанов ", " Росиди ".
 Кадърът е от предходното издание на феста.
© "Бакхус "

Кадърът е от предходното издание на феста.

За преследвачите на карфт бира, Каnaal и Crafter ще показват разнообразна и подбрана гама от крафт марки. Hills Beer и " Витошко Лале " ще ви срещнат с марката си, а сътрудниците на фестивала Stolichno ще вземат участие с изключение на с бира и на щанда на Rolling Dogs със особено предложение,

Водните питейни заведения на събитието ще бъдат показани от сътрудниците на Бакхус - Acqua Panna & S. Pellegrino в двата края на фестивала. За лятна разхлада ще има обособена бар зона с джин-бар, разнородни оферти от One More Bar и коктейли от Bulleit. Специално кафе за ободряване от Chucky’s и Percolate ще може да се опита в двата края на феста.

В " Сладко&Солено " ще има опитаме самун с мая и сладкиши на Хляб&Soul, сладоледени смутита и сокове от Frudada, джелато и сладки от " 100 грама сладки ", Cakey Bakey изкушения, сладолед от Coppa della Maga, емблематичния черен самун, кроасани със сьомга и още вкусотии от " Братя Хлебари ".

Директно от производителя

В Зона " Производители " ще бъдат показани изложители с висококачествени сезонни, месни и опаковани артикули. Сред участниците са " Майстори Месари ", Food Folie, 11 Meats, лютиви сосове Chilli Hills, Go4Raw, Rosey’s mark, " Разядко ", Delishu и други.

Тази година събитието ще заема по-голяма повърхност, като ще има 6 входа за бърз и елементарен достъп от всички страни на фестивала. Входът за 1 човек е 5 лева, като билети може да се купят онлайн на, с цел да си осигурите преференциален достъп на bilet.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР