За втори път специализираната прокуратура огласява доказателствен материал по делото

За втори път специализираната прокуратура огласява доказателствен материал по делото ...

Прокуратурата изнесе нова порция доказателства срещу ТАД Груп“.


За втори път специализираната прокуратура огласява доказателствен материал по делото за кибертеризъм срещу компанията "ТАД Груп", нейния собственик Иван Тодоров, сочения за физически участник на хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков и търговския директор на компанията - Георги Янков, съобщава Dnes.bg.

Вчера Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров.

Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване. След като съобрази събрания доказателствен материал, съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Още по тематаСобственикът на ТАД се върна в арестаГДБОП: С хитрост и лукавост са били разбити паролите на "Тад"

В съобщението на прокуратурата се припомнят причините за задържането на Тодоров и се обобщава предишната порция от доказателствен материал, който държавното обвинение показа пред медиите и обществеността.

Поредната доза теч на доказателствен материал се обяснява с големия обществен интерес.

"Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права", пише в съобщението.

Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, допълват още от там.

"Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят", категорични са от Специализираната прокуратура.
Ето и доказателствата:

Застрахователни дружества

Разпити резюме

Справка телеграм

Източник: investor.bg