За втори път през сезона Селта се оказа нерешима загадка

...
За втори път през сезона Селта се оказа нерешима загадка
Коментари Харесай

"Селта" отново спря "Барселона" с равенство 2:2

За повторно през сезона " Селта " се оказа нерешима мистерия за " Барселона " и не разреши на каталунците да запише победа. Гостуването в Галисия се трансформира в доста мъчно за претендент първенците в Ла Лига и срещата приключи 2:2. Подобно на мача сред тези два отбора на " Камп ноу " през декември, " Селта " още веднъж изравни, с цел да сервира изненадата.

Два пъти " Барселона " повеждаше посредством Усман Дембеле и Пако Алкасер, само че " Селта " стигна до точката с попадения на Джони Кастро и Яго Аспас.

Вторият гол на " Селта " обаче пристигна след допиране в ръката на Аспас, което го направи много противоречив.

Каталунците усилиха серията си без загуба в Ла Лига на 40 дуела, откакто преди няколко дни усъвършенстваха върха от преди 38 години.

FINAL #CeltaBarça 2-2

¡Iago Aspas empata in extremis un partidazo en Balaídos! pic.twitter.com/8Y04MNECdZ
— LaLiga (@LaLiga) April 17, 2018

Треньорът на каталунците Ернесто Валверде заложи на доста изменен състав, от който липсваха контузените Андрес Иниеста, Жерар Пике, Иван Ракитич и Серхио Бускетс. На пейката останаха Лионел Меси, Луис Суарес, Жорди Алба, Сержи Роберто и Самюел Юмтити, които бяха съхранени за финала в шампионата за Купата на краля против " Севиля ", който е през уикенда.

Първата част мина при поделено превъзходство, само че въпреки всичко в 36-ата минута каталунците откриха след красиво осъществяване на Усман Дембеле. Французинът получи пас от Коутиньо и с атрактивно воле изведе " Барселона " напред.

В последната минута на първата част обаче " Селта " изравни след тъкмо осъществяване на Джони Кастро. Левият бек засече центриране на Макси Гомес и неточност в отбраната на гостите.

След почивката на терена се появиха Меси и Сержи Роберто, които влязоха в 60-ата минута. Това се отрази на " Барселона " и четири минути по-късно Пако Алкасер вкара втори гол. Опит за удар на Паулиньо се трансформира в инцидентна асистенция и испанецът от два метра нямаше по какъв начин да сбърка – 1:2.

Въпреки това " Барселона " допускаше доста неточности в отбрана и в 71-ата минута Сержи Роберто беше изпъден. Той задържа откъсващия се самичък против вратаря Аспас и справедливо получи червен картон.

 Меси беше оставен да почива, само че се наложи да влезе в 60-ата минута.
© Reuters

Меси беше оставен да почива, само че се наложи да влезе в 60-ата минута.

Численият пасив се отрази на каталунците и осем минути преди края на мача " Селта " възвърне равенството. Аспас се схваща при малко противоречиви условия, откакто вратарят на " Барселона " Тер Стеген опита да избие топката, тя срещна ръката на Аспас и влетя в мрежата – 2:2.

Равенството е второ следващо за " Барселона " като посетител след 2:2 против " Севиля " в края на месец март. Каталунците не престават да водят в класирането с 83 точки, с 12 повече от втория " Атлетико " (Мадрид).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР