За втори път майките на децата с увреждания от протестите

...
За втори път майките на децата с увреждания от протестите
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания се опитват за втори път да спасят Бисер Петков

За повторно майките на децата с увреждания от митингите " Системата ни убива " молиха към премиера Бойко Борисов да не отстранява обществения министър Бисер Петков. 

Те излязоха с отворено писмо към министър-председателя  да остави министъра в кабинета, като акцентират заслугите му за приемането на законодателните промени за хора с увреждания, за които те стачкуваха месеци наред.

Вчера от известие на Правителствената пресслужба стана ясно, че  министър председателят е изискал оставката поради проблеми със обществената сфера . Там не бяха посочени съответни претекстове поради които от. От оставката останаха изненади съдружните сътрудници от ОТ и шефът на обществената комисия в Народното събрание доктор Хасан Адемов
 

Дарик разгласява цялото писмо на  НГИ " Системата ни убива "   без редакторска интервенция:

" Г-н Борисов,

Възмутени сме от отстраняването на Бисер Петков от поста министър на МТПС! Считаме, че претекстовете Ви, че темповете на работа на министерството не дават отговор на обществено-политическите (ВИ) упования са безусловно несъстоятелни!

Припомняме, че имено МТПС под управлението на този министър сътвори два основни за живота на хората с увреждания закона - ЗХУ и ЗСУ. Имено при този министър започва предстоящата с десетилетия промяна в областта на обществените политики за децата и хората с увреждания. Настояваме промените да бъдат приключени и да не се протакат с безпричинно поискани от Вас оставки! Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста министър на МТПС!

Хората с увреждания, нямат повече време за губене ! Протакането на промяната ще съсипе и унищожи човешки животи и в тази ситуация отговорността за това ще е само ваша! "



 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР