За втори път конкурсът за председател на Апелативен съд –

...
За втори път конкурсът за председател на Апелативен съд –
Коментари Харесай

Търсят се кандидати за шеф на апелативния съд в Пловдив

За повторно състезанието за ръководител на Апелативен съд – Пловдив е на път да се провали поради неналичието на претенденти.
Едномесечният период за подаване на документи изтича през днешния ден, а кандидати още веднъж липсват, демонстрира информация в регистрите на Висш съдебен съвет. Единственият вид е да са изпратени документи по пощата в последния миг.

Става дума за значим съд, един от петте апелативни у нас и кадровият „ недостиг “ на искащи да го оглавят буди неразбиране.

Първата процедура за нов началник, оповестена напролет, към този момент капитулира поради непоявили се кандидати, написа още Defakto.bg.

Същият в този момент може да е и финалът на втория опит за избор.

Доскорошният ръководител Магдалина Иванова, която изкара единствено един мандат на поста и има право на още един, не се кандидатира и към този момент бе преназначена от Висш съдебен съвет за редови магистрат в апелативния съд.

Ситуацията налива вода в мелницата на мълвите, че мястото отпред на Пловдивския апелативен съд може би се „ задържа “ като вид за бъдещо занятие на основния прокурор Сотир Цацаров. Преди да бъде определен за обвинител №1 той бе началник на окръжния съд в града. А Магдалина Иванова бе негов заместител.

В състезанието за ръководител на Окръжен съд – Пловдив също се случват странни неща.

Така досегашният му началник Веселин Хаджиев, който в началото бе подал документи за втори мандат, се отдръпна от конкуренцията поради здравословни проблеми. И единствен кандидат се оказа ръководителят на районния съд в града Иван Калибацев, преди месеци определен за втори мандат отпред на районен съд. Изборът за окръжния съд е плануван за утрешното съвещание на Съдийската гилдия след отлагания по молби на Калибацев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР