За втори път днес бе гледано делото за причиняване на

...
За втори път днес бе гледано делото за причиняване на
Коментари Харесай

Седем години затвор за украински шофьор на тир, убил трима на пътя

За повторно през днешния ден бе гледано делото за причиняване на гибел по несъобразителност след нарушение на разпоредбите за придвижване на пътя против Станислав Пислар, украински жител, който на 28 май предходната година аргументи злополука, в която починаха 33 годишната Северина Коралска, бременна в осмия месец, 35 годишният Ивайло Минчев , и двамата от Бургас. Нямаше никакъв късмет за живот и нероденото дете на двойката. Веднъж Окръжен съд - Пловдив постанови присъда от девет години затвор, само че решението бе обжалвано заради обстоятелството, че на подсъдимия е бил възложен преводач от съветски, не от украински, тъй че се наложи делото да бъде върнато и гледано още веднъж. Този път то мина по реда на съкратеното правосъдно разследване и получената присъда от 7 години е снижена с една трета от тази, която би била дадена при нормален развой.
Инцидентът, в който почина фамилията, стана на автомагистрала Тракия на 123 км посока Бургас. Станислав Песлар е управлявал товарен автомобил влекач " Волво " с полуремарке и в зона на ремонт не е видял в точния момент сигнализацията и е навлязъл в платното за насрещно придвижване . Челният удар с колата на фамилията, пътуващо за София по отношение на бременността, е бил заплашителен. При разбор на кръвта на водача излиза наяве, че в нея има следи от тетрахидроканабинол- в дните преди случая той е пушил марихуана . Този факт натежа при установяване на присъдата. След днешното решение по принцип и обвиненият, и прокуратурата имат право да апелират, само че при единодушието за кратко правосъдно разследване по- евентуално е да не го създадат. Съдът през днешния ден лиши и правата за ръководство на МПС на Послар за осем години.
В правосъдната зала той изрази страдание и сподели, че не може да желае амнистия от околните на починалите, защото той и самичък не може да си елементарни случилото се. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР