За втори път депутатите в британския парламент не успяха да

...
За втори път депутатите в британския парламент не успяха да
Коментари Харесай

Британските депутати пак не одобриха алтернатива за Брекзит

За повторно депутатите в английския парламент не съумяха да реализират консенсус по опция за Брекзит.

Днес английското държавно управление ще организира дълготрайно съвещание, с цел да вземе решение какви ще бъдат идващите му ходове. Една от опциите е гласоподаване за четвърти път на договорката на Тереза Мей.

Правителството има период до 12 април да осведоми Брюксел за идващите му планове, които могат да включват ново отсрочване на Брекзит, в противоположен случай Обединеното кралство би трябвало да напусне Европейски Съюз без договорка.

Предложението за оставането на Англия в Европейски Съюз в някаква форма на митнически съюз бе отхвърлено нощес единствено с три гласа.

Другите оферти - за общ пазар по сходство на „ норвежкия модел “, референдум за всяка реализирана договорка и за анулация на Брекзит пред опасността от излизане без договорка – също бяха отхвърлени.

Вносителят на алтернативата за общ пазар - консерваторът Ник Болс съобщи, че за следващ път неговата партия отхвърля да прави компромис и разгласи, че се отдръпва от Консервативната партия.

Министърът за Брекзит Стивън Баркли разгласи след гласуването, че Камарата на общините към момента има опция да избегне Брекзит без договорка и присъединяване в европейските избори като поддържа договорката на Тереза Мей тази седмица.

Кабинетът през днешния ден ще има две съвещания - първо в стеснен кръг, а по-късно в цялостен състав, с цел да разиска идващите си ходове.

Макар „ индикативните гласувания “ да нямат обвързващ темперамент, при положение на консенсус по опция е допустимо държавното управление за промени курса на Брекзит.

В сряда че чака следващ кръг от „ индикативни гласувания “.

След гласуването в английския парламент координаторът за Брекзит на Европейския парламент Ги Верхофстат разяснява в Туитър, че „ корав Брекзит е съвсем неминуем “.

Той добави, че в сряда, когато се чака нова серия от гласувания е „ последният късмет за Англия да излезе от задънената улица или да се изправи пред пропастта “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР