За втори път автобусните превозвачи ще могат да кандидатстват за

...
За втори път автобусните превозвачи ще могат да кандидатстват за
Коментари Харесай

Министър Христо Алексиев: За втори път автобусните превозвачи ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа

За повторно автобусните превозвачи ще могат да аплайват за финансова поддръжка. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев по време на днешната среща с представители на автобусния отрасъл и общините. По думите му в мярката за подкрепяне на бранша, заложена за тази година, за първи път са включени огромните автобусни акции и общинските предприятия за транспорт на пасажери.

„ Предвидените в държавния бюджет средства са 40 милиона лв.. Срокът за усвояването им е до края на година. За задачата е належащо да работим оптимално бързо по уточняване на критериите за допустимост и реда за кандидатстване за тези средства. След нотифициране на мярката от Европейската комисия ще започва процедурата по кандидатстване и приемане на финансирането от превозвачите и общинските транспортни сдружения ", уточни министър Христо Алексиев. Той бе безапелационен, че ще се направи всичко допустимо да бъдат открити верните механизмите за заслужено разпределение на плануванаъа държавна помощ.

Министър Христо Алексиев заяви, че в края на идната седмица всички нужни документи би трябвало да са изпратени в Европейската комисия, с цел да започва процедурата по нотифициране на държавната помощ. До тогава дружно с сектора и общините би трябвало да са направени критериите.

Участие в срещата взеха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, заместник-кметът на община Габрово Мария Йозова, изпълнителният шеф на Националното съдружие на общините в Република България Силвия Георгиева и представители на Конфедерацията на автобусните превозвачи, Българската асоциация на сдруженията в автомобилния превоз, Камарата на автобусните превозвачи, Камарата на автомобилните превозвачи в България, Националното съдружие на автобусните превозвачи в България, Националния съюз на превозвачите, Сдружението на инцидентните транспорти, Корпорацията на автомобилните превозвачи в Република България и Националната транспортна камара.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР