За втори път Административният съд в Бургас не даде ход

...
За втори път Административният съд в Бургас не даде ход
Коментари Харесай

Втори фалстарт на делото за строежа на „Алепу“

За повторно Административният съд в Бургас не даде ход на делото за градежа на хотел в местността „ Алепу “ край Созопол. Причината, заради която през днешния ден беше отсрочено съвещанието, е болничен лист и задължения в чужбина на една от страните – „ Главболгарстрой “, заяви БНР.

Категорични сме, че строителното позволение на хотелския комплекс би трябвало да бъде оповестено за незначително, уточни прокурорът Христо Колев. Има и нарушавания на екологичното законодателство, добави той:

„ Има две предпазени зони, които са наоколо до този градеж, би трябвало да бъде осъществен Оценка на въздействието върху околната среда (Оценка за влияние на околната среда – б.а.) “, сподели Колев. Преценка за тази оценка е правена, само че единствено за първото строително позволение – за така наречен " подпорна стена ".

Тезата на Община Созопол е, че митингът на прокуратурата не би трябвало да бъде почитан, уточни юрист Юрий Бошнаков.

„ Налице е влезнал в действие административен акт, който е завършил с уверение за въвеждане в употреба на градежа. След което считаме за неприемливо да бъдат осъществявани корекции по него “, счита Бошнаков.

Адвокатът на „ Алепу Вилидж “, Петър Кошничарски, отхвърли да разяснява пред медиите своята защитна теза:

„ Вие съдът ли сте? За мен не сте някакви представители на някаква институция, на която аз съм задължен да давам пояснения “, акцентира Кошничарски пред БНР.

Трети опит делото да тръгне всъщност ще бъде изработен на 5 октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР