За втори път Административният съд в Бургас не даде ход

...
За втори път Административният съд в Бургас не даде ход
Коментари Харесай

Делото за строежа на хотел в местността Алепу не тръгна за втори път |

За повторно Административният съд в Бургас не даде ход на делото за градежа на хотел в местността " Алепу " край Созопол. Този път повода е болничен лист и задължения в чужбина на една от страните – „ Главболгарстрой “.

Прокурорът по делото Христо Колев съобщи, че държавното обвиняване е изрично - строителното позволение на хотелския комплекс би трябвало да бъде оповестено за незначително. Според него има и нарушавания на екологичното законодателство.

В края на август Окръжната прокуратура в Бургас откри, че има данни за длъжностно закононарушение и съмненията са, че то е осъществено през септември 2018 година

Разрешителното за градеж в местността е издадено от община Созопол на 10 септември 2018 година и там се планува компания " Алепу вилидж " да построи курортен комплекс, а част от него е скандалната подпорна стена, издигната за укрепването на свлачище.

По предписание на Върховната административна прокуратура от 5 юни ДНСК извърши инспекция за законността на градежа сред нос Свети Тома и Шофьорския плаж. В нея се наблюдават издадените две позволения за градеж - първо за укрепването на свлачище, което е планувано да стане част от структурата на бъдещо застрояване, а по-късно позволение за градеж на курортен комплекс " Алепу вилидж ".

В хода на инспекцията е открито, че с решение на основния проектант на Созопол от 10 октомври 2018 година е вписан нов възложител, който не попада в двете строителни позволения. След разбор на получените материали от инспекцията от ВАП показват, че разрешението за градеж е влезнало в действие и не предстои на анулация, само че съгласно Закона за устройство на територията всяко последващо строително позволение за този парцел е незначително.

По тези съображения окръжната прокуратура в Бургас внесе митинг в Административния съд за оповестяването за незначително на издаденото позволение за градеж на компанията " Алепу вилидж ". 

В края на юли делото беше отсрочено поради процесуални спънки и несвоевременно известяван и отсъствие на представител на възложителя " Алепу Вилидж ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР