За втора поредна вечер президентът Румен Радев оглави протеста пред

...
За втора поредна вечер президентът Румен Радев оглави протеста пред
Коментари Харесай

За втора вечер президентът оглави протеста с призива „Мутри, вън!“

За втора поредна вечер президентът Румен Радев оглави митинга пред " Дондуков " 2 в негова отбрана и прикани множеството да скандира " Мутри, вън! " Той изиска почтени избори с машинно гласоподаване, за " не се самовъзпроизвежда мафията ".

Около 18.30 Радев слезе при хората дружно с вицепрезидента Илияна Йотова и държа тирада пред множеството.

" Скъпи сънародници, веселя се, че още веднъж сме дружно, тъй като митингът против българската мафия се трансформира в акция и няма мощ, която да ни спре. Стига да сме мъдри и непреклонни ", сподели той. " Няма да повторим грешките от 2013 няма да се разделяме на леви и десни, на сини и червени, на русофобили и русофоби, няма да се разделяме на българи и турци, както някои в своето изтощение се пробват още веднъж да разиграват етническата карта, тъй като имаме ясно кредо независимост, правда, справедилвост за всеки един в България. Не сме тук, тъй като сме идентични, тук сме с цел да защитим свободата си, а с цел да бъдем себе си, първо би трябвало да сме свободни ", съобщи президентът. Той още веднъж се прицели в прокуратурата и я упрекна в принуда.
 Румен Радев БГНЕС
" Тук сме, с цел да кажем не на прокурорския рекет, не на политическите репресии, не на популизма, тук сме, с цел да кажем не на страха. Тук сме с цел да защитим българската природа и бъдещето на родината, която е наш дом, в който желаят да се върнат милиони българи емигранти. България не е бащиния на,нвито сосбествонст на олигарсите, тя е за всички нас, тук сме, с цел да желаяме почтени избори и машинно гласоподаване, с цел да не може мафията да се възпроизвежда. Тук сме, с цел да покажем, че Европа не може да гледа на България повече с необятно затворени очи ", хвърли ръкавицата към Запада президентът.

Той предизвести, че " в идващите дни мафията ще очерня водачите на митинга ". " Че вие сте платени, ще провежда бутафорни контрапротести и провокации ", сподели още той. Призова хората да поставят маски, да съблюдават ограниченията и да не бъдат нападателни към своите братя и сестри от прилежащия митинг.

А за втора поредна вечер на митинга дружно с него се събраха последователи и политици на Българска социалистическа партия и други леви партии в общи редици с " Да, България " и ДСБ.
 митинг полиция Георги Димитров
Румен Радев обаче разгласи, че те били докарани по насила, от боязън, с рейсове, за разлика от неговия митинг.

Недалеч, пред постройката на Министерски съвет се събраха подкрепящите държавното управление, както от ГЕРБ, по този начин и земеделци, и безпартийни. Очаква се при тях пък да слезе министър председателят Бойко Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР