За втора поредна вечер жителите на пловдивското село Войводиново излизат

...
За втора поредна вечер жителите на пловдивското село Войводиново излизат
Коментари Харесай

Извънреден щаб и спешни мерки за сигурност заради напрежението във Войводиново

За втора поредна вечер жителите на пловдивското село Войводиново излизат на митинг откакто двама млади роми нападнаха и пребиха 33-годишния ефрейтор от специфичните сили Валентин Димов. За да успокои напрежението през днешния ден в селото пристигна вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Войводиново, Марица

Вицепремиерът пое управлението на щаба, който взема решение какви ограничения за сигурност да се подхващат, с цел да се тушира напрежението измежду локалните.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Тяхно право е да стачкуват. Моят зов към тях е да не търсят разпра. Има си органи на реда.
Каракачанов даде обещание бързи дейности, които ще покажат, че страната си е на място. Според него казусът не може да се взема решение на парче, а е нужна национална тактика.

След намесата на вицепремиера от община Марица дадоха обещание в най-кратки периоди да бъдат съборени противозаконните постройки. Междувременно живеещите на Войводиново напуснаха махалата.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Още през днешния ден стартират инспекции енерго, пожарна и тези постройки, които са рискови за обитаване ще бъдат събаряни незабавно. Залепени противозаконна до противозаконна сграда, залепени курник до курник. Тук не можеш да прецениш какъв брой са тъкмо жилищата, какъв брой са тъкмо хората.  Незаконните къщи в ромската махала във Войводиново ще бъдат съборени Незаконните къщи в ромската махала във Войводиново ще бъдат съборени
Незаконните къщи в ромската махала на пловдивското село Войводиново да бъдат съборени в къси периоди, разпореди вицепремиерът и министър на отбранат...

Министър Каракачанов посети през днешния ден и потърпевшия 33-годишен рейнджър от специфичните сили, който остава под лекарско наблюдаване. Ефрейтор Валентин Димов е със междинна телесна щета. Утре му предстоят интервенции.
Бригаден военачалник Явор Матеев, пълководец на 68-а бригада Специални сили: Неприятен случай, само че брутално професионално, тъй като военнослужещият е сюрпризиран в тил.Всъщност неговото яке е употребявано, тъй че главата и ръцете му да бъдат вързани и е удрян по най-зверския метод. От прокуратурата са иззели записи от камери, само че няма директни очевидци на случая.Чавдар Грошев - областен прокурор на Пловдив: В един миг се вижда по какъв начин има боричкане сред тях и двамата стартират да го постановат като надлежно той се пробва да се пази, само че са му нанесени голям брой удари по цялото тяло.
От прокуратурата ще изискат двамата арестувани за побоя да останат за непрекъснато в ареста. Предвиденото наказване за това закононарушение е отнемане от независимост за интервал от 2 до 10 години.
 След митинга във Войводиново: Извънреден щаб взема решение какви ограничения да се вземат След митинга във Войводиново: Извънреден щаб взема решение какви ограничения да се вземат
В кметството на Войводиново стартира ексклузивен щаб. Снощи близо 300 души стачкуваха, откакто двама роми пребиха 33-годишен военнослужещ. Във Войво...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР