За втора поредна събота и неделя в 31 големи града

...
За втора поредна събота и неделя в 31 големи града
Коментари Харесай

Втори уикенд забрана за излизане в 31 града в Турция

За втора поредна събота и неделя в 31 огромни града в Турция е наложена възбрана хората да излизат от домовете си. Разпоредбата влезе в действие в 0 часа през днешния ден и ще продължи до среднощ против понеделник. От ограничаването са наранени към 64 млн. души.

На улицата могат да излизат чиновници в незабавни служби, заети в някои жизненоважни производства и услуги. На някои места изключение беше въведено за някои категории селскостопански служащи.

От 15 часа през вчерашния ден до среднощ турските сили за сигурност организираха огромна интервенция за налагане спазването на обществена отдалеченост пред магазини и пекарни. Над 51 000 чиновници на вътрешното министерство са ревизирали над 314 000 души.

Полицията употребява и дронове, с цел да следи дали възбраната се съблюдава. Излезлите на улицата са подробно проверявани от екипите по сигурността.

Почти 9000 клиенти и 6700 притежатели на магазини са били санкционирани за неспазване на разпоредбите. От откриването на случаи на ковид в Турция болшинството от хората се запасяват с повече макаронени произведения, варива и други дълготрайни артикули, както и цитруси и почистващи препарати.

Отчита се растеж на потреблението на интернет, продажби на книги, електронни игри и машинки за подкастряне, защото фризьорските салони са затворени.

Градският превоз работи в избрани изрезки заран и вечер, с цел да транспорти хората, които имат право да излизат от домовете си.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу прикани хората да не се презапасяват. 17 000 чиновници на Истанбулската огромна община са на работа, с цел да обезпечат превоза, водо- и енергоснабдяването, доставките на самун.

Валията на Истанбул Али Йерликая през вчерашния ден прикани извършването на покупки за почивните дни да не се оставя за последния миг и заяви, че се раздават 1,1 млн. броя маски на заети на пазарите, във фурните, доставките на вода, такситата, строителните служащи в мегаполиса.

Областният шеф забрани и влизането и излизането в града по море с частни мореплавателни съдове. Преминаващите директно кораби не могат да стопират в Истанбул, като се изключи наложителните почивки, които би трябвало да вършат.

Над 810 000 души виртуално са посетили 13 огромни музея в Турция. В края на март министерството на културата и туризма пусна апликация, която разрешава виртуални турове в някои от най-известните музеи в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР