За втора поредна година вицепрезидентът на ФИБА Европа Сирил Куманс

...
За втора поредна година вицепрезидентът на ФИБА Европа Сирил Куманс
Коментари Харесай

Шеф на ФИБА Европа идва в София за ЕвроБаскет

За втора поредна година вицепрезидентът на ФИБА Европа Сирил Куманс ще посети София. Белгиецът ще бъде ВИП посетител на финалната фаза на Европейското състезание за младежи, Дивизия Б, на което столицата е хазаин.

Куманс ще дойде на 20 юли и ще остане до края на шампионата. Организаторите на шампионата - БФБаскетбол, имаха и различен специфичен посетител - изпълнителният шеф на европейската централа Камил Новак. Чехът дойде единствено за няколко часа, само че почете коктейла, проведен в новата зала " Сейнт Джордж " на 16 юли за всички делегации.

" Благодарен съм на БФБаскетбол за това, че още веднъж се показват на равнище като домакини на шампионата. Подобни събития с толкоз доста тимове са мъчно начинание, само че се надявам всичко да продължи все по този начин на високо равнище. Искам да изкажа признателност и на Асен Христов, който ни даде опция да проведем мачове в новата зала " Сейнт Джордж ". Пожелавам скоро тук това хубаво оборудване да се трансформира в същински състезателен център ", сподели Новак.

Сред гостите на шампионата е и асистент треньорът на съветския народен тим за мъже Сергей Биков. Бившият национал се включи в щаба на съветския отбор в София. Както е известно, Русия е един от противниците на българския народен тим в квалификациите за Световното състезание в Китай през 2019 година. Тимът, воден от Любомир Минчев, ще гостува на Русия още през първия прозорец на 16 септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР