За втора поредна година Видин се превръща в град на

...
За втора поредна година Видин се превръща в град на
Коментари Харесай

Видин се превръща в град на изкуствата

За втора поредна година Видин се трансформира в град на изкуствата. На 21 и 22 май Vida Art Festival ще потопи дребни и огромни в магията на куклени спектакли, комедийно шоу, театрална режисура, фокуси, прожекции под звездите на настоящи кино филми, арт работилници, пленер и арт базар, оповестяват уредниците от Event Masters и Община Видин.

В съботния ден фестивалът ще бъде открит от авторското куклено шоу на марионетиста Теодор Борисов. Вечерта на крепостта „ Баба Вида “ Иван Динев - Устата и Юрий Захариев ще показват своята нашумяла Magic Stand-up Comedy. След нея киноманите ще се насладят на българския кино шлагер „ Завръщане 2 “, като режисьорът Ники Илиев ще е специфичен посетител на прожекцията под звездите. 

В неделя общинският Драматичен спектакъл „ Владимир Трандафилов “ ще зарадва всички фенове на театралното изкуство с обичаната на генерации българи поради своите колоритни персонажи, хумористични акценти и метафизичен препратки режисура „ Женско царство “, с режисьор Дейвид Славчев. За феновете на екшъна уредниците са присъединили във фестивалната стратегия прожекция на най-касовия сръбски филм „ Южен вятър 2 “ . По-рано денем куклите още веднъж ще оживеят в шоуто на марионетиста Теодор Борисов.

През двата фестивални дни всички искащи могат да се включат в разнообразните арт работилници, в които да усвоят тънкостта на магичното изкуство с топ фокусника Юрий Захариев; да създават кукли с марионетиста Теодор Борисов, които ще бъдат включени в негови бъдещи представления; да рисуват навън, да прегледат арт базара на български производители, допълват уредниците.

Входът , за всички събития в границите на Vida Art Festival,  е безвъзмезден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР