За втора поредна година възпитаници на професионалните технически гимназии в България участват

...
За втора поредна година възпитаници на
професионалните технически гимназии в
България участват
Коментари Харесай

Български ученици в международна надпревара за най-добър млад механик

За втора поредна година ученици на професионалните механически гимназии в България вземат участие в международното състезание „ Най-добър млад монтьор “ (Young Car Mechanic). Учениците ще приложат своите умения в диагностиката и ремонта на автомобили, състезавайки се с връстници от Полша, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Хърватска и Украйна. Състезанието в България се провежда от Министерството на образованието и науката и „ Интер Карс България “.

Основната цел на „ Young Car Mechanic “ е да популяризира специалността на автомобилния механик измежду младежите, обмяна на опит и преподавателски практики, както и да открие млади гении измежду механиците на превозни средства.

Състезанието ще протече в четири стадия. Вече започва подготвителният кръг, в който учебните заведения излъчват отбор-победител за присъединяване в регионалния кръг. Той ще се организира в интервала 14 - 23 март, когато ще бъдат проведени 6 регионални надпревари в средните технически учебни заведения в София, Силистра, Ловеч, Златица, Пловдив и Стара Загора. 6-те най-хубави тима от регионалните състезания и от училището-домакин, ще се включат в националната надпревара „ Най-добър млад автомонтьор и лидер на моторно транспортно средство “, която ще се проведе от 11-ти до 13-ти април в София. Тримата млади механици с най-високи индивидуални резултати от националния финал ще показват страната ни на Международното съревнование през май в Полша.

„ Професията автомонтьор става все по-търсена и у нас, и в останалите страни от Европейския съюз. С това състезание искаме да покажем и утвърдим метод за ефективно взаимоотношение сред бизнеса и образованието, като предизвикаме конкурентния дух и подкрепим професионалното развиване на младите механици “, споделя Вихрен Богданов от „ Интер Карс България “.
Да покажеш знанията и уменията си в истински авто сервиз е първата стъпка към намиране на работа. Националното съревнование за най-добър млад автомонтьор, като се изключи че избира най-добрите възпитаници, им дава и късмет за среща с евентуални работодатели, посочват още уредниците.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР