За втора поредна година възпитаници на професионалните технически гимназии в

...
За втора поредна година възпитаници на професионалните технически гимназии в
Коментари Харесай

Български ученици в международна надпревара за най-добър млад механик

За втора поредна година ученици на професионалните механически гимназии в България вземат участие в интернационалното съревнование " Най-добър млад монтьор " (Young Car Mechanic). Учениците ще приложат своите умения в диагностиката и ремонта на коли, състезавайки се с връстници от Полша, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Хърватска и Украйна.

Основната цел на " Young Car Mechanic " е да разпространява специалността на автомобилния монтьор измежду младежите, обмяна на опит и преподавателски практики, както и да открие млади гении измежду механиците на транспортни средства.

Състезанието ще протече в четири стадия. Вече започва подготвителният кръг, в който учебните заведения излъчват отбор-победител за присъединяване в районния кръг. Той се организира в интервала 14 - 23 март на 6 районни надпревари в междинните механически учебни заведения в София, Силистра, Ловеч, Златица, Пловдив и Стара Загора. Шестте най-хубави тима от районните надпревари и от училището-домакин, ще се включат в националната конкуренция " Най-добър млад автомонтьор и лидер на моторно транспортно средство ", която ще се организира от 11 до 13 април в София. Тримата млади механици с най-високи самостоятелни резултати от националния край ще показват страната ни на Международното съревнование през май в Полша.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР