За втора поредна година варненци и гости на града ще

...
За втора поредна година варненци и гости на града ще
Коментари Харесай

Ветроходно плаване по пълнолуние в навечерието на празника на Варна

За втора поредна година варненци и посетители на града ще могат да следят приказност от ветроходни яхти по лунна морска пътека в навечерието на празника на Варна.

Флотилията “Под ветрила” ще плава на 14 август 2019 година (сряда) от 20:00 до 23.00 часа във Варненския залив в проведено Ветроходно корабоплаване по пълнолуние. В събитието ще се включат над 25 ветроходни яхти, като тази година се причисляват яхти и от Бургас, които идват за присъединяване в регата “Кор Кароли”.

Инициативата за ветроходното корабоплаване е на „ Ветроходна академия Кор Кароли “, като плаването е любителско и задачата е да показа хубостта на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да сплоти ветроходните яхти в обща флотилия за корабоплаване по пълнолуние. Ветроходната флотилия ще плава от залив Романтика (срещу Фара на Пристанище Варна) до трета буна и допустимо най-близо до брега с вдигнати ветрила, с цел да могат всички да я следят и да й се любуват от плажа, крайбрежната алея и Морската градина.

Плаването по пълнолуние е подарък за всички участници минали образование по ветроходство в курсовете на „ Ветроходна академия Кор Кароли “.

“Ветроходна академия Кор Кароли “ провежда това корабоплаване в памет на кап. Георги Георгиев, като напомня мъдрите му послания: „ Да одобри българинът морето в своя обичай и да го употребява за културен отдих, да разшири още повече региона на неговото приложение. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР