За втора поредна година в рамките на продуцирания от НДК

...
За втора поредна година в рамките на продуцирания от НДК
Коментари Харесай

Специално жури ще селектира детските творби за Киномания 2019

За втора поредна година в границите на продуцирания от НДК фестивал Киномания /14-28 ноември/ ще бъдат раздадени детски Оскари за къси игрални и анимирани филми , измислени, снимани, изиграни и режисирани от деца!

Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на обичайния кино фестивал и на него ще бъдат отличени най-хубавият игрален и най-хубавият анимационен филм, най-хубавата актьорска игра, най-хубав оператор, най-хубав сюжет, фон и акомодация .

А към този момент са ясни и участниците в журито, което ще дефинира носителите на тазгодишните награди – това са аниматорът Златин Радев, кинорежисьорът Виктор Божинов, Никола Николов – представител от киностудио UFO и актрисата от „ Откраднат живот “ Диана Димитрова. Водещ на събитието ще бъде комедиантът от стедъп триото „ Нема кво “ Георги Николов – Жорони.

Тази година ще има и премия в специфична нова категория за детски филм на тематика „ ГЛЕДАЙ ” – главното обръщение на Киномания 2019.

Ако обичате да създавате къси игрални филми или стоп моушън анимации, в този момент имате неповторимата опция творчеството ви да бъде показано на огромен екран и да се състезава с десетки други детски произведения.-->
 детска киномания NOVA
Очакваме вашите произведения до 8 ноември 2019 на [email protected] или като известие на Фейсбук страницата:.

А изискванията са лесни:

- Сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години.
- Дължината на филмите да бъде до 3 минути.
- Историите да не включват разговор и аудио реплики.
- Да може да докажете, че децата са основатели на кино лентата.

Най-доброто предложение ще бъдат излъчено на огромния екран на на 23 ноември 2019 в кино „ Люмиер – ЛИДЛ “, НДК от 10:30 ч.

Към детската фиеста ще се включат и Студио за съвременен балет „ Цветни фантазии “ при Националния замък на децата, Emotion dansing school, както и млади музиканти, които ще свирят известна кино музика.

Да превърнем 23 ноември 2019 в същински детски празник – чакаме ви! Билети могат да се купят на касите на НДК, както и.

Детската Киномания се провежда от NIM Animations с поддръжката на Киномания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР