За втора поредна година в рамките на продуцирания от НДК

...
За втора поредна година в рамките на продуцирания от НДК
Коментари Харесай

Киномания ще раздава детски Оскари

За втора поредна година в границите на продуцирания от НДК фестивал " Киномания " (14-28 ноември) ще бъдат раздадени детски Оскари за къси игрални и анимирани филми, измислени, снимани, изиграни и режисирани от деца.
Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на обичайния кино фестивал - на 23 ноември 2019 в кино " Люмиер Лидл " от 10.30 ч. ще бъдат отличени най-хубавият игрален и най-хубавият анимационен филм, най-хубавата актьорска игра, най-хубав оператор, най-хубав сюжет, фон и акомодация.
Тази година ще има и премия в специфична нова категория за детски филм на тематика " гледай " – главното обръщение на Киномания 2019.

След триумфа на детския кино фестивал на миналогодишната " Киномания " тази година уредниците отварят необятно вратите си за творчеството на деца от цялата страна. Ако обичате да създавате къси игрални филми или стоп моушън анимации, в този момент имате неповторимата опция творчеството ви да бъде показано на огромен екран и да се състезава с десетки други детски произведения.
Специално жури от известни персони ще подбере най-хубавите оферти, а изискванията са следните:
Сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години.
Дължината на филмите да бъде до 3 минути.
Историите да не включват разговор и аудио реплики.
Да може да докажете, че децата са основатели на кино лентата.
Творбите би трябвало да бъдат изпратени до 8 ноември 2019 на [email protected] или като известие на Фейсбук страницата: NIM kids animation.
Най-добрите от предложенията ще бъдат излъчени на огромния екран на " Детска Киномания 2019 " на 23 ноември 2019 в кино " Люмиер – ЛИДЛ ", НДК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР