За втора поредна година в Пловдив се състоя тридневен курс

...
За втора поредна година в Пловдив се състоя тридневен курс
Коментари Харесай

УНГ специалисти участваха в курс на УМБАЛ Свети Георги

За втора поредна година в Пловдив се състоя тридневен курс на тематика „ Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни пътища върху кадавър “. В образованието се включиха повече от 16 експерти и специализанти по оториноларингология от цялата страна.

Целта на курса бе те да покачат квалификацията си, като придобият на практика умения в актуалното оперативното лекуване при болести на носа, околоносните кухини и слъзните пътища. Събитието бе проведено взаимно от Високотехнологичен център за трансфер на познания и здравни технологии „ Интегрален център за лекуване на тумори и контузии на глава и шия “ към УМБАЛ „ Свети Георги “, Катедра по анатомия, хистология и ембриология и Катедра по ушно-носно-гърлени заболявания към Медицински университет – Пловдив. Ръководители на курса бяха проф. доктор Карен Джамбазов, д.м., изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Свети Георги “ и началник на Катедра по УНГ заболявания, и проф. доктор Стефан Сивков, д.м., заместник-ректор на МУ-Пловдив и началник на Катедра по анатомия, хистология и ембриология.

Като лектори и модератори в курса взеха присъединяване проф. доктор Диляна Вичева, д.м. – експерт по УНГ заболявания и ръководител на Българското ринологично съдружие, и доцент доктор Христо Златанов, д.м. – шеф на поделение в Клиника по УНГ заболявания на ВМА – София.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР