За втора поредна година в местността Стайков дол се проведе

...
За втора поредна година в местността Стайков дол се проведе
Коментари Харесай

Възстановка в местността „Стайков дол”

За втора поредна година в местността „ Стайков дол ” се организира историческа възстановка проведена от РК „ Традиция ” – Етрополе и Търговско дружество „ Туризъм, спорт и екология ” Етрополе.

 Чрез възпроизвеждането на боевете се уважи паметта на героите от Априлското въстание, отдали живота си за Освобождението на България. Мястото на възстановката не е инцидентно, тъй като точно там е минала четата на Георги Бенковски.

На мероприятието участваха: Кметът на Община Етрополе – Димитър Димитров, общински съветници, шефове, представители на институции и доста жители.

Във възстановката присъединяване взеха членове на Регионални клонове на Национално сдружение „ Традиция ” от София, Етрополе, Тетевен, Сливница, Лесидрен и Златица.

Отец Христо отслужи панихида в памет на героичен починалите четници за Освобождението на България.

В знак на почитание и благодарност към починалите за Освобождението на България, цветя бяха поднесени от Кмета на Община Етрополе и Председателя на Общински съвет – Етрополе, РК „ Традиция ” – Етрополе, Търговско дружество „ Туризъм, спорт и екология Етрополе ” и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР