За втора поредна година УМБАЛ Свети Георги“ обявява начало на

...
За втора поредна година УМБАЛ Свети Георги“ обявява начало на
Коментари Харесай

УМБАЛ Свети Георги“ отново отпуска стипендии за студенти от специалността Медицинска сестра“

За втора поредна година УМБАЛ " Свети Георги “ афишира начало на кандидатстването за Стипендиантска стратегия за студенти от II и III курс на специалността " Медицинска сестра “. През новата образователна 2018/2019 година болничното заведение отпуска 10 стипендии за студенти след приключен II курс и 10 стипендии за студенти след приключен III курс на образование по компетентност " Медицинска сестра “, ОКС " Бакалавър “.

Определената парична сума е в размер от 150 до 200 лева месечно за период от една или две години, според от изискванията, на които дават отговор студентите. Завършилите II курс с триумф не по-нисък от " Много добър “ (над 4,50) ще получава по 150 лева месечно в продължение на 24 месеца. За същия интервал студентите с триумф " Отличен “, само че над 5,50, ще получават 170 лева на месец. Тези, които са приключили III курс с триумф не по-нисък от " Много добър “, още веднъж над 4,50, ще имат стипендия в размер на 180 лева./месец за период от 12 месеца. Най-високата стипендия – 200 лева месечно в продължение на 12 месеца, ще получават утвърдените претенденти след приключен III курс с триумф по-висок от " Отличен – 5,50 “.

С всички стипендианти УМБАЛ " Свети Георги “ ще подписа контракти за постъпване на работа на трудов контракт в болничното заведение. Срокът на договорите е друг според от продължителността на приемане на стипендията. За тези, които са получавали стипендия 24 месеца, трудовият контракт е 5-годишен, а за тези, които са вземали стипендия 12 месеца – 3-годишен.

Подробните условия на стипендиантската стратегия и нужните документи за кандидатстване са налични на интернет страницата на лечебното заведение на следния линк:  http://www.unihosp.com/?menu=Stipendii 2019

Степендиантската стратегия бе учредена през 2017 година, а задачата на управлението на най-голямата болница в България е да поддържа младите студенти по време на образованието им и да притегли и задържи млади медицински експерти като им подсигурява работно място по специалността. Очакванията са тази процедура да окаже позитивно въздействие в работата на лечебните структури на УМБАЛ " Свети Георги “, тъй като ще се основат условия за последователност и развиване в специалността, а това от своя страна ще помогне за справяне с рецесията от липсата  на квалифицирани и опитни медицински фрагменти на пазара на труда на национално равнище, считат от лечебното заведение.

Заявлението за кандидатстване за стипендиантската стратегия на УМБАЛ " Свети Георги “ ЕАД и всички използвани документи би трябвало да се подадат в пощенски плик в деловодството на лечебното заведение от 15.07.2018 година до 05.10.2018 година Могат и да бъдат изпратени до адреса на болницата  гр. Пловдив, бул. " Пещерско шосе “ №66, УМБАЛ " Свети Георги “ ЕАД, за Стипендиантската стратегия за студенти ОКС " Бакалавър “ по компетентност " Медицинска сестра “. Класираните претенденти ще бъдат оповестени до 15 октомври 2018 година и ще бъдат поканени за сключване на контракт.

За спомагателна информация всички, които се интересуват от стипендиатската стратегия, могат да се извърнат към Ивелина Божинова – Главна здравна сестра на УМБАЛ " Свети Георги “, телефон 032/60-29-76.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР