За втора поредна година у нас днес, 27 март, се

...
За втора поредна година у нас днес, 27 март, се
Коментари Харесай

Да отбележим Деня на маратонката и вкъщи

За втора поредна година у нас през днешния ден, 27 март, се организира Денят на маратонката, само че този път по много по-необичаен метод. В изискванията на изключително състояние, при което множеството българи работят от у дома, тематиката за придвижването става още по-актуална. Стандартното вървене до спирката и до работното място, както и разходката в обедната отмора, ще бъдат сменени от вървене от леглото до масата или бюрото и назад. Затова и уредниците предизвикват българските работодатели да стимулират чиновниците си да обуят маратонки и да се раздвижат, без значение дали работят от офиса или от вкъщи си.
" При тази обстановка най-важното е да сме виновни към себе си и към близките – да останем у дома, в случай че е допустимо, и да намерим способи да се раздвижваме всеки ден. Всяко място е уместно за спортуване – няколко клека или разтягания до масата вкъщи могат да трансформират настроението на човек. Всеки екип може да отдели малко време за групово оживление по време на онлайн оперативката заран ", уверени са основателите на концепцията.
Организаторите оповестяват и забавни обстоятелства: Първият чифт маратонки е основан през 1870 година в Англия; Названието на британски " sneaker " идва от глагола " sneak " - вмъквам се - поради меките, гъвкави гумени подметки, с чиято помощ хората се движат доста по-тихо; Притежателят на най-вече маратонки в света е Марк Фарезе с 3000 чифта на стойност над 750 000 $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР