За втора поредна година церемонията за празника се организира в

...
За втора поредна година церемонията за празника се организира в
Коментари Харесай

Община Видин отпразнува 24 май с тържествено честване в крепостта „Баба Вида“

За втора поредна година церемонията за празника се провежда в Летния спектакъл на средновековната историческа забележителност. Под звуците на химна „ Върви, народе възродени! “ присъстващите заеха своите места. Сред формалните лица бяха кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков; Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил; ръководителят на Общинския съвет Генади Велков; началникът на Регионалното ръководство на образованието Веселка Асенова; заместник-кметът по филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова; заместник-ректорът по интернационализация и информационна политика на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ доцент доктор Десислава Атанасова; административният шеф на Филиала на Русенския университет във Видин ас. доктор на юридическите науки Момчил Станков.

Тържеството стартира с осъществяване на стихотворението „ Нашите букви “ от 7-годишните Патрисия Миленова, Мария Бранимирова и Димана Руменова, приключили предучилищно обучение в Детска градина „ Славейче “.
Слово по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност произнесе заместник-кметът на Общината Борислава Борисова. „ Независимо от провокациите, пред които е изправено цялото човечество поради епидемията от ковид, успяхме да се оправим. Вече втора година Вие, уважаеми учители, давате всичко от себе си, с цел да организирате едно сполучливо образование, в това число и в онлайн среда, с цел да не пропущат нашите деца уроците си. Културните институти също трябваше да се приспособяват в новата обстановка, проявявайки самодейност и креативност в името на своите фенове и аудитория. За това ще бъде и реверансът на Община Видин към Вас на днешния празник. Вашите старания, труд и отдаденост не остават незабелязани “ – означи в приветствието си тя.
Слова сервираха също видинският епископ Даниил и началникът на РУО – Видин Веселка Асенова.

Д-р Цветан Ценков връчи почетни грамоти на единадесет учители, дали своя принос в основаването и използването на новаторски цифров модел за работа в образование от разстояние в електронна среда със средствата на осведомителните и информационните технологии.
Председателят на Общинския съвет Генади Велков награди с почетни грамоти осем учители от предучилищното обучение - за дейна отдалечена работа в електронна среда с родителите и децата.
По мотив празника за извънреден принос в развиването на образованието в Община Видин, за висок професионализъм, дългогодишна педагогическа активност и принос в реализирането на ефикасен модел за развиване на новаторско учебно заведение в региона на естествените науки, с почетна грамота и статуетка бе удостоена Румяна Петрова, шеф на Профилирана природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим I “. Отличията връчи кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков.

За висок професионализъм и деен принос в развиването и одобряването на Филиал Видин на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ бе наградена доцент доктор Десислава Атанасова, заместник-ректор по интернационализация и информационна политика. С цялата си социална активност тя способства за одобряване на висшето образователно заведение като значима просветителна институция в районен, народен и интернационален мащаб. Наградата - почетна грамота и плакет на Община Видин, връчи Генади Велков.

Тази година с почетна грамота „ Неофит Рилски “ за дългогодишна, цялостна и професионална активност в системата на предучилищното и учебното обучение от община Видин се удостояват трима учители. От името на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, премиите връчи началникът на Регионалното ръководство на образованието Веселка Асенова. С грамота посмъртно бе отличен дългогодишният шеф на СУ „ Цар Симеон Велики “ Венцислав Станев, чиято памет присъстващите уважиха с едноминутно безмълвие. Наградата одобри брачната половинка му – Нели Станева, като сърдечно благодари за това самопризнание. С отличие „ Неофит Рилски “ бяха удостоени също по този начин Светломира Пешева, заместник-директор по образователната активност и преподавател по български език и литература в СУ „ Цар Симеон Велики “ и Красимира Младенова-Кръстева, заместник-директор по образователната активност и преподавател по биология в СУ „ Св. св. Кирил и Методий “.

Борислава Борисова връчи почетните оценки на видинските културни институти за принос в основаването и използването на новаторски цифров модел за работа в областта на културата и изкуството със средствата на осведомителните и информационните технологии.
При връчването на премиите асистира седемгодишната Борислава Станкова от детска градина „ Русалка “. Водещи на церемонията бяха Радина Кирилова и Венцислав Иванов от Гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “, които след тържеството си направиха фотография за спомен с кмета на Видин доктор Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова.
Специален привет за празника към всички присъстващи бяха надарените осъществявания на танцова група и на мажоретен състав от учебното заведение по изкуства „ Св. св. Кирил и Методий “ във Видин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР