За втора поредна година “Споделените игри“ на Витоша се превърнаха

...
За втора поредна година “Споделените игри“ на Витоша се превърнаха
Коментари Харесай

“Споделени игри“ на Витоша отново зарадваха стотици хора със специфични потребности

За втора поредна година “Споделените игри “ на Витоша се трансфораха в огромен състезателен празник със важен обществен резултат. Организираното от “София – европейска столица на спорта ", Национална спортна академия “Васил Левски “ и Природен парк Витоша събитие събра на Игликина поляна стотици искащи да покажат и потвърдят, че хората в неравностойно състояние могат да бъдат дейни и да се занимават с физически извършения. Форумът цели също по този начин да провокира по-толерантно и ангажиращо отношение към хората със характерни потребности и техните проблеми в актуалното общество.

Празникът бе открит от доктор инж. Анна Петракиева – шеф на Природен парк „ Витоша, която пожела на всички пристигнали да се забавляват със спортните и туристически интензивности и благодари за мощната отдаденост на благородната идея. С топли думи към присъстващите се обърнаха Дойчин Боянов от НСА и Семеен кодекс „ Вертикален свят “ и Анатоли Илиев - зам.-председател на “София – европейска столица на спорта “.

Голямата вест оповестиха от план “Различните деца на България “, които подаряват специфична комбинирана люлка - везна. Съоръжението е пригодено за деца в инвалидни колички и ще бъде сложено откакто бъде излята нужната специфична бетонна площадка до сетовете на Игликина поляна с цел да може да се употребява от всички обичащи спорта деца и младежи със характерни потребности.

На поляната през днешния ден се практикуваха 12 разнообразни дисциплини. От ранна заран капитаните на обособените тимове, подпомагани от доброволци, преподаватели в НСА и членове на асоциации на хората в риск подготвяха обособените спортни арени, в които хора със характерни потребности получаваха упътвания и опция да спортуват: тенис на маса, бадминтон, алпийски тролей, футбол, насочване, лесовъдни игри, тичане за незрящи с компаньон, гимнастически и фитнес уреди, дисккечър, работни ателиета, щафета с жулиен колички, преносими игри: огромна топка и други

“Споделените игри “ целят да покажат, че планината е за всички и дружно можем да бъдем по-толерантни и ангажирани към хората със характерни потребности и техните проблеми в актуалното общество.

Тази година традицията бе продължена със занимания в 12 типа спорт, игри и викторини, в които взеха споделено присъединяване стотиците присъстващи хора в неравностойно състояние. В организацията интензивно се включиха Спортен клуб “Вертикален свят “ и Сдружение “Паракидс “. Целта бе по натурален път, посредством спорта да бъдат въвлечени в дейни дейности и хора с друг тип характерни потребности. Наред с това - да се срещнат участниците в обособените спортни интензивности с опциите и спецификите на типовете спорт при занимания на хората в неравностойно състояние.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР