За втора поредна година с огромен успех приключи Програмата за

...
За втора поредна година с огромен успех приключи Програмата за
Коментари Харесай

Европейският парламент отличи свои училища посланици в България


За втора поредна година с голям триумф завърши Програмата за учебни заведения посланици на Европейския парламент. В плана участваха 30 учебни заведения от територията на Република България, които се включиха в Програмата в границите на образователната 2017/2018 година.

Целта на самодейността е да помогне за повишението на осведомеността за Европа и европейската парламентарна народна власт измежду младежите, като им даде по атрактивен метод познания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент. Това включва не просто запознаване с обстоятелствата за Европейски Съюз, само че и показване на правата и отговорностите ни като европейски жители, какво значи на процедура Европейски Съюз в всекидневието ни и по какъв начин всеки може да взе участие в оформянето на тази Европа, в която желаеме да живеем.

Във второто издание на Програмата участваха 58 старши посланици (учители) и 563 младши посланици (ученици) от 30 учебни заведения с гимназиален курс на образование, които имаха опцията да получат нови познания за Европейския съюз и Европейския парламент, да развият нови умения, както и да предадат своя възторг за европейския план на съучениците си. Преподавателите минаха през два модула на образование по европейски тематики, а учениците получиха работни пособия, особено готови за задачите на Програмата.

В рамките на плана старшите и младшите посланици проведоха голям брой осведомителни акции и събития в своите учебни заведения, демонстрирайки огромна креативност и мотивация. Широкият набор от действия в другите учебни заведения включваше образуване на симулация на европейски избори, интерактивни игри, диспути, викторини, учене по метода връстници образоват връстници, правене на презентации, видеоклипове, брошури и плакати, присъединяване в концерти и театрални постановки. Посланиците ни проведоха и празнувания на Деня на Европа, кулинарни базари с ястия от разнообразни европейски страни, участваха в срещи с български членове на Екологичен потенциал и чиновници на европейски институции.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР