За втора поредна година президентът на САЩ Доналд Тръмп не

...
За втора поредна година президентът на САЩ Доналд Тръмп не
Коментари Харесай

Тръмп няма да уважи кореспондентите в Белия дом

За втора поредна година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не има намерение да участва на формалната вечеря на Асоциацията на кореспондентите упълномощени към Белия дом. „ Президентът на Съединени американски щати няма да взе участие, само че интензивно ще насърчи представители на изпълнителната власт да присъстват” сподели президентът на асоциацията Маргарет Талев.

Причината за отхвърли на Тръмп е, че още от кандидат-президентската си акция той не е в положителни връзки с новинарските медии. Президентът остро ги подлага на критика като посочва някои медии „ фалшиви”, а репортерите „ нечестни”.

Традицията повелява президентът и първата дама да участват на годишния банкет на кореспондентите, упълномощени към Белия дом. На събитието, което датира от 1921 година, се събират средства за колежански стипендии и за връчване на награди за репортерска активност, в което вземат участие политици, публицисти и звезди.

Засега се знае, че на формалната вечеря на 28 април ще участва говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя ще съставлява държавното управление на основната маса. Членовете на държавното управление и административния личен състав също са свободни да вземат участие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР