За втора поредна година пловдивчни и чуждестранни гости се опитаха

...
За втора поредна година пловдивчни и чуждестранни гости се опитаха
Коментари Харесай

Градски игри в Тютюневия град в Пловдив

За втора поредна година пловдивчни и задгранични посетители се пробваха да преоткрият Тютюневия град посредством игри. Това се случи в границите на следващото издание на градската конкуренция, проведена от Фондация „ Пловдив 2019 ". Мотото на тазгодишното съревнование е „ Машина на времето ".

Пловдив

Размяна на тайнствени предмети със специфични послания, търсене на прикрито благосъстояние и преместване в бъдещето посредством виртуална действителност. Това бяха дребна част от приключенията, в които се впуснаха участниците.

Гергана Мавродиева - участник: Детето ми обича да взе участие в подобен тип мероприятия и по тази причина взехме решение да пробваме.
В една от игрите тимовете търсиха прикрито имане на благороден жанр тютюнопроизводители. Чрез специфична карта с видоизменен Тютюнев град, участниците се върнаха 100 години обратно.
Стефан Дойчев - представител на „ БГ имане ": Опитваме се да пресъздадем атмосфера тук на това място преди толкоз доста години като сме присъединили загадки, през които хората би трябвало да изиграят, да намерят скрити предмети, да открият скрити послания. Играта се споделя „ Заветът ". Накрая откриват един завет, който съгласно нас тютюнджиите са оставили за нас тук преди доста, доста години.
Целта на уредниците е по този метод градските пространства да бъдат преоткрити и съживени.
Гина Кафеджиян - управител планове в Фондация „ Пловдив 2019 ": Разиграваме най-различни обстановки. Поставяме хората във опция да открият ъгъла на тютюневия склад по нов метод, да си зададат въпроса добре ли е да се върна в този град или във всеки от градовете, които за мен значат нещо.
В игрите тази година се включиха участници от Англия, Дания и Италия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР