За втора поредна година отменят традиционния Празник на еленския бут,

...
За втора поредна година отменят традиционния Празник на еленския бут,
Коментари Харесай

Отново няма да има празник на еленския бут

За втора поредна година анулират обичайния Празник на еленския бут, който се организира в Елена.

От Общината прецизират, че повода още веднъж е пандемията от COVID-19 и настоящите все още противоепидемични ограничения. Събитието бе отсрочено и през 2020-а година.

„ Община Елена дълго време отлагаше вземането на решение с вярата, че е допустимо при вероятно удобно развиване на епидемиологичната конюнктура част от въведените забрани и ограничавания да отпаднат.

За страдание, броят на инфектираните през последните дни и седмици сочи таман противоположното като тенденция. Ниският % имунизирани на национално равнище е още един мотив за безпокойствие, показват от локалната администрация.
 iStock/Getty Images
И допълват, че обстановката в община Елена не е по-различна и буди терзания от фрапантно нарастване н а случаите при вероятно осъществяване на празника. В отговора си до Местния съвет по туризъм от Общината показват, че частично споделят терзанията им, че това решение ще се отрази отрицателно на бизнеса и найвече на туристическия отрасъл.

Надяваме се през 2022-а година обстановката да бъде по-благоприятна и да даде опция за провеждане на празника “, се споделя в мнението на локалната администрация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР