За втора поредна година отбелязваме Международния ден на безопасността на

...
За втора поредна година отбелязваме Международния ден на безопасността на
Коментари Харесай

В Сливен отбелязаха Международния ден на безопасността на движението по пътищата

За втора поредна година означаваме Международния ден на сигурността на придвижването по пътищата , оповестиха от полицията..
 ОД на МВР-Сливен

Инициативата е на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, а в днешния ден са планувани редица прояви и начинания, с които да се ускори вниманието на обществото към проблемите на пътната сигурност. Всички те минават под мотото „ На пътя животът е с преимущество “.

През 2019 година с решение на Министерски съвет датата 29 юни е избрана за единна дата за цялата страната. Целта е с началото на лятната почивка за децата и преди множеството пътувания през юли и август да се подчертава вниманието на водачите към сигурността на придвижването по пътищата.

През тази година институциите включват четири основни тематики - „ Опасностите от потребление на мобилни телефони при шофиране ”; „ Скоростта ”; „ Важността от слагане на предпазен колан ”; „ Безопасността в градски условия и в частност - тази на пешеходците ”.

Днес на бул. ”Хаджи Димитър ” в град Сливен доброволци от Българския червен кръст и чиновници на Пътна полиция при ОД на МВР-Сливен организираха разяснителна акция, ориентирана към водачите на моторни транспортни средства. Акцент в самодейността е сигурността при придвижване в градски условия.

Това включва отдаване преимущество на пешеходци, приемливост към останалите участници в придвижването, нараснало внимание към велосипедистите и към детските площадки наоколо до пътното платно, потребление на предпазни колани и системи за сигурност на децата в колите.
 ОД на МВР-Сливен
На водачите бяха раздадени брошури, по план на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ за задачите на акцията и направени със съдействието на Пътна полиция в Сливен.

Средно статистически точно през месеците юли и август настъпват най-вече произшествия със починали и ранени на пътя - по над 1400 ПТП годишно. По данни на СЗО, пострадванията при ПТП в международен мащаб са водещата причина за смъртност във възрастовата група от 5 до 29 години.

Поради тази причина 29 юни се отбелязва в народен мащаб и се осъществят редица начинания за по-безопасно и толерантно придвижване, директно преди интервала на покачвания брой пътувания, свързани с летните отпуски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР