За втора поредна година Общинска администрация Банско организира конкурс за

...
За втора поредна година Общинска администрация Банско организира конкурс за
Коментари Харесай

Община Банско стартира пъстър конкурс за мартенички

За втора поредна година Общинска администрация Банско провежда конкурс за направа на обичайни, неповторими и ексцентрични мартенички.

Той е под надпис "Нека дружно посрещнем Баба Марта " и цели повишението на интереса измежду децата към българските обичаи и традиции, както и приучаването им към работа в екип, оповестиха от пресцентъра на общината.

Всички искащи от 6 до 18 години, могат да се включат в самодейността, като способена комисия ще прави оценка кандидатурите в четири възрастови групи. Децата могат да вземат участие независимо или групово, като мартениците следва да бъдат аранжирани на картонено табло, надписани с трите имена на самостоятелният участник или название на групата (класа, училището). Максималният брой произведения за показване на всеки участник е 3, а крайният период за тяхното показване - 21.02.2019г., на адрес: Посетителски информативен център, гр.Банско, пл. "Възраждане " №4.

Награждаването ще се състои на 1 март от 11.00 часа на площад "Н.Вапцаров ". Всички произведения ще вземат участие в галерия навън под надпис "Да окичим пътеката на Баба Марта ", а наградените произведения ще бъдат отличени с грамоти.

Събраните мартенички от предходното издание на състезанието, ще бъдат дарени за мартенския базар на обществените заведения в Община Банско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР