За втора поредна година NOVA даде възможност на зрителите и

...
За втора поредна година NOVA даде възможност на зрителите и
Коментари Харесай

Зрителите връчиха вторите годишни награди „NOVA подкрепя българските филми“

За втора поредна година NOVA даде опция на феновете и почитателите на българските продукции да отличат обичаните си филми, сериали и артисти. В продължение на месец, посредством онлайн гласоподаване те имаха опция да поддържат своите любимци, измежду всички номинирани в другите категории от продукциите, осъществени през календарната 2018.

Кои са любимците на феновете стана ясно на, която се състоя на 13 ноември в „ Дома на киното “. Водещи на събитието бяха обичаните лица на малкия екран Богомил Грозев и Галя Щърбева. На сцената на вълнуващите награди излезе и неповторимата актриса Милица Гладнишка.

Към тях се причисли и известната влогърка Андреа Банда Банда, която дружно със своята тайфа от почитатели на българското кино връчиха премията в категорията обичан филм. Вотът на феновете дефинира оценката да отиде при „ Привличане “, които отнесе общо три награди дружно с тези на Яна Маринова и Александър Сано за обичана актриса и артист.
 награди NOVA
При сериалите наградата отиде при здравната поредност „ Откраднат живот: Анатомия на гнева “. Най-любим артист в сериал е Юлиан Вергов за ролята на доцент Виктор Банков в “Откраднат живот: Анатомия на гнева ”, а статуетката за най-любима актриса в сериал сграбчи Диана Димитрова за превъплъщението ѝ в доктор Зорница Огнянова в шестия сезон на поредицата „ Откраднат живот: Критична точка “.-->
 награди NOVA
В категорията за обичан уеб артист гласуването беше повече от оспорвано. Статуетката отнесе Илиян Илиев, който изигра Алекс в „ Следвай ме " , а премията за обичана актриса в уеб сериал взе Никол Бутева за ролята на Деница в „ Килерът “ . Уеб сериалът, събрал най-вече гласове в гласуването, е хитовата тийн драма – „ Следвай ме “.
 награди NOVA
Любовта на феновете не подмина и категорията „ Изгряваща звезда ”, където тази година се открои Петър Милошев, който влиза в ролята на Пепе в “Откраднат живот: Анатомия на гнева “ .

Статуетките връчиха почитатели дружно с обичаните български артисти от киното и театъра – Аня Пенчева, Бойка Велкова, Галя Александрова, Дарин Ангелов и Любомира Башева, както и представители на киносредите и медиите – Стефан Прохоров, програмен шеф на „ Дом на киното “; Александър Варов, търговски и продуктов шеф на „ Нетинфо “ и Поля Александрова, публицистичен шеф на „ Attica Eva “. Със особено видеопослание към церемонията се причисли и актрисата Цветана Манева.

Наградите „ NOVA поддържа българските филми “ са единствените призове в областта на екранното изкуство у нас, които се дефинират напълно със зрителски избор. Те са следващата стъпка, с която Нова Броудкастинг Груп затвърждава сериозните си планове да продължи основаването, развиването и поддръжката на български продукции посредством всички свои платформи.

Броят на актьорите, взели участие в основни, второстепенни и епизодични функции във филми и сериали на NOVA през миналите три години е над 1500. Близо 7 пъти повече български филми и сериали се излъчват в праймтайма на NOVA през всяка от годините от 2016 до 2018, като родните кино продукции в най-гледаното телевизионно време възлизат на повече от 470 часа. За интервала март 2018 – февруари 2019, 7Talents, която е част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп, осъществя 8 български уеб сериала, с 11 сезона и 135 епизода, които означават над 37 милиона гледания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР