За втора поредна година Kaufland Service IT HUB България даде

...
За втора поредна година Kaufland Service IT HUB България даде
Коментари Харесай

Български ученици създават технологични процеси за над 1200 хипермаркета на Kaufland

За втора поредна година Kaufland Service IT HUB България даде късмет на петима надарени възпитаници от Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец за годишна стипендия и за старт в кариерата, като провежда Олимпиада по програмиране в учебното заведение. Олимпиадата е част от дълготрайно партньорство сред образователното заведение и IT компанията, която обезпечава софтуерни решения за бизнеса на цялата Schwarz група, от която е част Kaufland. Най-добре представилите се на надпреварата младежи получават стипендия за интервала до завършването им, както и опция да преминат образования и стартират работа в компанията по-късно. Така те се включват в основаването на процеси за веригата хипермаркети, които са над 1200 в Европа, а скоро и в Австралия.



В тазгодишната Олимпиада учениците решаваха задания и програмираха, употребявайки програмните езици Java и C++. В рамките на деня те трябваше да дават решения на 5 алгоритмични задания. Задачите са създадени от чиновници на компанията и дават опция да бъдат решени на всеки един програмен език. Жури от експерти в Kaufland Service IT HUB, създали дилемите, и Трифон Трифонов, шеф на гимназията, ще проучват резултатите и ще отличат най-добре представилите се участници. При оценяването те ще търсят изобретателно мислене и истински, само че семпли решения, които са в основите на всяко програмиране.

„ Радваме се, че за втора поредна година ще дадем късмет на надарени възпитаници да започват своето професионално развиване непосредствено след учебно заведение, черпейки опит от нашите експерти. Част от нашия екип към този момент е миналогодишната стипендиантка Роксана Колева, която има опция да работи в един от най-успешните IT HUB-ове в Европа “, съобщи Михаил Петров, финансов шеф на Kaufland България и изпълнителен шеф на Kaufland Service.

Резултат от дълготрайното партньорство сред Професионалната гимназия по компютърни технологии и Kaufland Service IT HUB е и модерната интерактивна зала в образователното заведение. Тя е проектирана напълно с концепцията да подтиква творчеството и мотивацията на учениците.

„ В Kaufland Service IT HUB влагаме доста в изискванията и развиването на екипа. С построяването на интерактивната зала в гимназията желаеме да създадем „ моста “ сред теорията и практиката още по-здрав “, съобщи Иван Георгиев, управител на Kaufland Service.

Част от партньорството са и отворените лекции на експертите от Kaufland Service, както и визити на възпитаници в компанията, с цел да придобият действителни усещания по какъв начин протича работният развой в динамична интернационална среда.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР