За втора поредна година Kaufland България ще бъде основен партньор

...
За втора поредна година Kaufland България ще бъде основен партньор
Коментари Харесай

Kaufland България е основен партньор на първото лятно издание на кампанията „Книги за смет”

За втора поредна година Kaufland България ще бъде главен сътрудник и хазаин на една от най-мащабните начинания у нас в поддръжка на преработването, която в същото време насърчава четенето - „ Книги за боклук ”. След като нейното обичайно пролетно издание беше отсрочено поради изключителното състояние в страната, за първи път акцията ще се състои през лятото - на 27 юни във Велико Търново и в Бургас, а на 28 юни – във Варна.
Всеки искащ да се включи в „ Книги за боклук “ може да донесе кг годна за преработване пластмаса, като в подмяна ще получи книга и отстъпка за лични марки артикули на Kaufland в опаковки с понижено наличие на пластмаса. Във всеки град събитието ще стартира в 10,00 часа и ще продължи до 13,00 часа.
 
27 юни:
Велико Търново: паркинг на Kaufland (ул. „ Краков “ 2Б);
Бургас: паркинг на Kaufland (ул. „ Янко Комитов “ 8) и пред Пантеона.
 
28 юни:
Варна: паркинг на Kaufland (ул. „ Девня “ 2Б);
 
Организаторите предлагат на искащите да се включат в „ Книги за боклук “ да носят пластмасата опразнена от наличие, почистена и смачкана, с цел да заема по-малко място. Те напомнят, че измежду отпадъците, които няма да бъдат одобрявани, са блистери от медикаменти, туби от масла, домашен електроуреди.
При провеждането на акцията ще бъдат спазени всички епидемиологични разпореждания. Участниците ще бъдат помолени да съблюдават отдалеченост на опашките за предаване на пластмасата и приемане на книги. Носенето на маски е целесъобразно, само че няма да бъде наложително.
По правилник против всеки кг предадени пластмасови боклуци участниците в самодейността ще могат да получат книгa по желание. Тази година измежду творбите, от които участниците могат да избират, са книги, по които са направени филми: " Доктор Дулитъл ", " Дивото зове ", " Анн от фермата " Грийн Гейбълс ", " Война на световете ", " Министерство на времето ", " Колекционерът на изгубени неща ", " Ловът " и други.
По традиция уредници на акцията са фондация „ Credo Bonum “ и издателство „ Smart Books “. Към тях за поредна година се причислява Kaulfand България в подтекста на дълготрайния ангажимент на компанията за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки. Компанията ползва в България RЕset Plastic* - тактиката против замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland.
Партньори на идното лятно издание на акцията са също „ Екопак България “, Българо-американска кредитна банка, общинa Бургас и община Велико Търново.
От първото издание на „ Книги за боклук “ през 2013 година до момента вследствие на акцията у нас са рециклирани близо 70 тона пластмасови боклуци и са раздадени десетки хиляди книги.
Повече информация за самодейността може да откриете на страницата във FB/knigizasmet.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР