За втора поредна година Канада ще отбележи националния празник на

...
За втора поредна година Канада ще отбележи националния празник на
Коментари Харесай

Ниагарският водопад пак грейва в цветовете на българското знаме за 3 март

За втора поредна година Канада ще означи националния празник на Република България с неповторимо светлинно шоу. В нощта на 3-ти март Ниагарският водопад ще бъде осветлен в бяло, зелено и алено, оповестиха от генералното ни консулства в Торонто.

Инициативата е без аналог в дипломатическите връзки с Канада и е израз на положителното партньорство сред Генералното ни консулство в Торонто и община Ниагара фолс, Онтарио. За първи път едно от най-красивите естествени феномени в света бе огряно в цветовете на българския трикольор през 2021 година Събитието беше излъчено в действително време и беше следено от повече от 600 000 българи по целия свят. Тази година светлинното шоу ще се състои на 3 март сред 22:00 и 22:15 ч. канадско време или от 05:00 до 05:15 ч. на идващия ден, 4 март, българско време. Организаторите от генералното ни консулство в Торонто още веднъж обезпечават опция шоуто да бъде проследено директно онлайн в страницата им в обществената мрежа - https://www.facebook.com/TorontoBulgaria/
Ниагарският водопад засия в цветовете на българското знаме (ВИДЕО)
По мотив националния ни празник Ниагарският водопад засия в цветовете на българския трикольор тази заран в 5 часа българско време. Н...
Прочети повече
В рамките на програмата по отбелязване на Националния празник в Канада генералното консулство провежда още няколко начинания в обособените провинции в страната, където знакови здания и уреди ще грейнат в цветовете на българското знаме: В провинция Британска Колумбия в цветовете на трибагреника ще бъде осветена постройката на общината във Ванкувър. За първи път ще бъде осветлен и Народното събрание в столицата на провинцията гр. Виктория от 19.00 ч локално време до среднощ, (т.е от 5.00 до 10.00 ч. на 4 март в България). В провинция Албърта в цветовете на българския трикольор на 3-ти март от 19.00 ч. локално време до среднощ ще бъде осветлен централният мост в столицата Едмънтън - High Level Bridge (българско време от 4.00 до 9.00 ч. на 4 март). Съоръжението е известно с едно от най-редките достижения в архитектурата, основано през 1980 година - водопад, който се е стича от моста към реката.

Българският байрак ще бъде повдигнат по традиция пред общината в гр. Торонто, пред общината в гр. Ниагара Фолс, пред постройката на кметството в гр. Калгари (провинция Албърта), пред постройката на общината в гр. Уинипег (провинция Манитоба) и в гр. Китченер (провинция Онтарио).

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР