За втора поредна година град Бяла, обл. Варна ще бъде

...
За втора поредна година град Бяла, обл. Варна ще бъде
Коментари Харесай

Сериозен интерес към плажния турнир Byala Open, бивши национали и волейзвезди ще вземат участие в него

За втора поредна година град Бяла, обл. Варна ще бъде хазаин на извънредно мощен шампионат по плажен волейбол - " Byala Open ". Цели 36 тима - 24 при мъжете и 12 при дамите, ще се включат сред 5 и 7 юли в конкуренцията за Купата на Бяла.

Участие в надпреварата ще вземат и миналогодишните финалисти - първенците Лъчезар Стоименов и Димитър Василев и сребърните медалисти Николай Колев и Мартин Иванов. Младите участници ще се срещнат и със състезатели с доста опит, взели участие в редица национални и интернационалните шампионати като Милен Стоянов, и ветераните от M-tel Beach Masters Евгени Петков и Любомир Стойков, някогашните национали Мирослав Градинаров и Дани Милушев.
 Страхотни страсти по време на първото издание на шампионата по плажен волейбол @@@
При дамите равнището също е доста високо Никол Дулева и Симона Николова, Стефани Кьосева и Катерина Александрова и още доста тимове от Варна, София и Пловдив. Състезанието се провежда от Община Бяла, ВК „ Черноморец “ Бяла и Сдружение „ Бъдеще посредством спорт “ с поддръжката на локалния бизнес.

„ Основната цел на нашия шампионат е популяризирането на плажния волейбол. В нашата община имаме обичаи в организирането на такива шампионати към този момент повече от 15 години, като всяко лято, в границите на „ Седмицата на морето “, вършим шампионат за фенове, а предходна година взехме решение да създадем открит шампионат - получи доста добре. Доказателство за това е и огромният интерес, който състезателите демонстрираха тази година. Едно такова събитие ще способства както за развиването на плажния волейбол, по този начин и за популяризирането на Бяла и ще подкрепи туризма. Посещаемостта е доста добра, радваме се на огромен интерес от публиката. Местният бизнес също ни поддържа, което е доста значимо за нас. " Byala Open " към този момент се трансформира в традиция и се надяваме с годините от ден на ден да затвърди позициите си в родния състезателен календар “, показа Пеньо Ненов, капитан на ВК „ Черноморец “ Бяла и основен уредник на събитието.

За всички участници в шампионата са планувани награди, а за спечелилите е обезпечен общ награден фонд от 2 300 лв., разпределен както следва:
Мъже:
I място – 600 лв., II място – 400 лв., III място – 200 лв., IV място – 100 лева;
Жени:
I място – 400 лв., II място – 300 лв., III място – 200 лв., IV място – 100 лв.

Програмата и графикът за осъществяване на срещите ще бъдат направени на техническата конференция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР