За втора поредна година днес мотористите почетоха паметта на загиналите

...
За втора поредна година днес мотористите почетоха паметта на загиналите
Коментари Харесай

Мотористи: Ние сме хора, не донори!

За втора поредна година през днешния ден мотористите уважиха паметта на починалите на пътя. Инициативата е на обществената акция "Ние сме хора, не донори ", подкрепена от мотоклубове и организации в цялата страна.

Рокери от Пловдив, Асеновград, Пещера, Кричим и Стамболийски с шествие и курбан, уважиха паметта на починалите и потърпевшите мотористи. По традиция този ден се отбелязва в третата неделя на месец септември. 

Николай Тончев: "Когато има такива събития, карат в група, а карането в група калява душeвността на моториста, тъй като се съблюдават правила, които са закон. Веднъж научиш ли се на тези неща, те остават за цялостен живот, един порядъчен лидер ", оповестява Българска национална телевизия.

В Благоевград над 20 мотористи се събраха пред по този начин нареченото "Рокерско кафене ", а по-късно се насочиха към локалния храм "Успение Богородично " - там беше отслужена заупокойна молитва. 

Евгени Айков: "Искаме хората да ни видят, да ни чуят, да са по-внимателни на пътя, да си съблюдават разпоредбите за придвижване, с цел да може всички да сме по-доволни, като се движим по пътищата на Република България ".

В Русе панихидата мина под наслов "Животът постоянно е с преимущество, без значение на какъв брой колела е ". Рокерите, които се включиха в самодейността, приканиха за по-голяма приемливост на пътя.

Светослав Бонапартов - секретар на мотоклуб "The Thunders " - Русе: "Нашият клуб молим всички да бъдат рационални - освен водачите на коли, само че и водачите на мотоциклети, тъй като в последно време неразумни водачи не се преценяват с правилника за придвижване. Всички би трябвало да бъдат рационални и толерантни на пътя ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР