За втора поредна година барът на Маутай България е една

...
За втора поредна година барът на Маутай България е една
Коментари Харесай

Андреа Банда и Ива Екимова дегустират мистериозна напитка - slava.bg

За втора поредна година барът на Маутай България е една от най-предпочитаните точки за посетителите на обичайния гурме фестивал навън StrEAT Fest. Легендарната напитка от Китай е чудесна композиция с азиатската храна и гурме изкушенията, които посетителите в двата фестивални дни пробваха.

Невероятният балсам зарадва феновете си с новаторски коктейли – „ Маутай Зелен Огън “ с уасаби и „ Азиатска Мистерия “ с пюре от юзу, както и обичайните шотове с китайското байджу и доста други изненади. Сред изкушените от мистериозния балсам бяха топ-влогърката и панелист в На кафе Андреа Банда Банда и дългогодишният дипломат на марката Ива Екимова. Двете се похвалиха в Инстаграм, че са пробвали от авторските коктейли на миксолога Нели Димитрова от NomadBarman.

Огнената напитка на дипломацията Маутай е знак на качество и авторитет в Китай и се популяризира в над 100 страни по света, а от скоро към този момент и в България. Високо-градусовият алкохол се създава от сорго – тип житна просвета, която устоя на засушавания и горещини, може да се отглежда в небогати почви и не съдържа глутен. Маутай е артикул трансформирал се в народен знак за Китай и е най-известната марка байджу.

Течният огън е резултат от обичайно произвеждане с вековни обичаи. Специалистите откриват над 1 200. В края на 2019-а година, на едно от последните събития на закрито бе показани и най-големият Маутай център на Балканите на бул. Витоша 164, където с изключение на Moutai Prince, Moutai Yingbin, и перлата в короната Kweichow Moutai всеки може да опита най-мистериозната напитка в света и да избере особено селектирани изящни занаятчийски артикули с високо качество, ръчна направа.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР