За втора поредна година българският офис на глобалната мрежа Endeavor

...
За втора поредна година българският офис на глобалната мрежа Endeavor
Коментари Харесай

12 компании влизат във второто издание на програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale

За втора поредна година българският офис на световната мрежа Endeavor осъществя програмата за напредък Dare to Scale, като тази година заради огромния интерес селектираните компании са дванадесет. Програмата, с главен сътрудник Пощенска банка и поддръжката на Софтуер Груп и ИАНМСП, е ориентирана към бизнесмени и бизнеси, които към този момент са минали ранната фаза на своето развиване и са при започване на разгръщане на активността си.

Селекцията на бизнесмените от дванадесетте компании се осъществя от ментори на Endeavor и опитни мениджъри и специалисти на Пощенска банка, Софтуер Груп и ИАНМСП. Всички кандидатствали трябваше да дават отговор на авансово заложени критерии - да имат към този момент потвърден артикул или услуга на пазара, да са осъществили оборот от най-малко 200 000 лева за 2019 година, броят на чиновниците да не надвишава 150 души и най-важното - бизнесът им да e с капацитет за световен напредък. Във втория стадий на селекцията Endeavor и сътрудниците интервюираха създателите, като част от главните въпроси бяха свързани със тактиките им за напредък, бизнес модела и капацитета за водачество. Сред финалистите има представители на разнообразни промишлености, като най-вече измежду тях са от бранш IT и програмен продукт (8), следвани от индустриалния бранш (2), като останалите две са надлежно в областта на търговията и хранително-вкусовата индустрия. Осем от фирмите са позиционирани в София, останалите са основани в Разград, Пловдив, Варна, като тази година в програмата е призната и една компания от Република Северна Македония (Скопие).

Програмата ще се организира в София и ще е с дълготрайност от 4 месеца - от м. септември до м. декември 2020 година Основателите на фирмите ще имат опция да вземат участие в профилирани образования в четири съществени области: " Управление на организацията ", " Маркетинг ", " Продажби ", " Бизнес обмисляне и набиране на капитал ". Всяка компания ще има назначен самостоятелен наставник от мрежата на Endeavor, който ще организира регулярни срещи с създателите и ще ги подкрепя със своята експертиза. Екипът на Endeavor ще провежда и съпътстващи събития, на които фирмите ще имат опция да се срещнат с главните играчи в предприемаческата екосистема. Подобно на миналата година, програмата ще завърши през м. декември с Demo Day, по време на който участниците ще презентират бизнесите си пред жури от одобрени бизнес водачи.

Момчил Василев, изпълнителен шеф на Endeavor Bulgaria:

" В тези сложни за всички времена задачата на Endeavor да подкрепя бизнесмените да посрещат и преодоляват провокациите пред себе си е още по-актуална от всеки път! Вярваме, че знанията и опита, до които даваме достъп посредством програмата Dare to Scale, ще им оказват помощ да продължат и ускорят своето сполучливо развиване, а с това да имат и своя значим принос за развиването на стопанската система и обществото. Изключително сме щастливи, че тази година имаме бизнесмени от няколко български градове, както и прилежаща Македония, което ще спомогне за разгръщане на предприемаческата екосистема освен в народен, само че и в районен мащаб. "

Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф на Пощенска банка:

" Очакванията ни се потвърдиха - и тази година в програмата аплайваха извънредно забавни, впечатляващи и перспективни компании. За нас е значимо, че открихме освен положителни хрумвания, само че и въодушевени хора, които не се двоумят да се движат напред и са стимулирани да реализират повече. Имаме подготвеност да влезем в ролята на техен наставник и приближен финансов сътрудник и да ги подкрепим със своя опит и експертиза. С нашата стратегия влагаме в триумфа освен на определените компании, само че и в устойчивото развиване на цялата екосистема, в която всички сме свързани. Смятаме, че тази година посланието на Dare to Scale е даже още по-силно, тъй като видяхме какъв брой е значимо да имаме работеща бизнес среда във време на провокации. "

Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия:

" Селектирането на фирмите, които ще бъдат включени в тазгодишното издание на програмата, не беше елементарно, изключително предвид на актуалната икономическа обстановка. Радвам се, че утвърдените компании от секторите на ИКТ, ХВП и производството ще получат поддръжка от нас, тъй като точно в този миг е значимо да дадем най-хубавото от себе си, с цел да подпомогнем родния бизнес, който би трябвало да се приспособява към новата реалност на интернационалните пазари. Сигурен съм, че смяната за участниците ще бъде осезаема поради големия експертен капацитет, с който разполага Dare to Scale. Пожелавам триумф на всички. "

Избраните фирмите в Dare to Scale 2020 и малко тяхно показване:

Ardes.bg - еднин от най-големите търговци в България, предлагаща компютърна и офис техника, както и сервиз за тях.

APIHawk - софтуерна компания, разработваща бързи, ефикасни и елементарно налични софтуерни решения с фокус върху облачно таксуване и автоматизацията на услуги.

Abilitics - софтуерна компания, пренасочваща бизнес модела си към сферата на услугите с новия си артикул - чат бот, наименуван Skilly.

Checkout X - софтуерна компания, предлагаща комфортен, безконтактен и подготвен за мобилни устройства развой за заплащане.

Develiot - фокусът на компанията, стартирала като независимо сдружение през 2019 година, е върху ръководството на водни системи и качеството на въздуха.

Inox - компания с над 20-годишен опит в областта на металообработването, предлагаща инженерни услуги в региона на проектирането, производството, монтажа и поддръжката на ексцентрични машини.

Infinite Solutions - IT компания от Република Северна Македония, сътрудник на Microsoft, фокусирана върху интеграцията на IT системи, дизайн и направа на програмен продукт, както и хардуерно внедряване, и поддръжка.

Iuvo - високотехнологична пазарна платформа, която разрешава на потребителите да влагат средства във към този момент отпуснати заеми от оригинатори (небанкови финансови институции).

Out2Bound - компания, основана през 2016 година, която спомага на софтуерните компании да намират свои клиенти в чужбина, да реализират продажби и да порастват.

RPA Consulting - компания, профилирана в създаването на решения за оптимизация и роботизирана автоматизация на бизнес процеси (RPA).

SEOmax - цифрова организация, която специализира в създаване на цялостни цифрови тактики и ръководство на рекламни планове за страната и чужбина.

Trastena - компания за произвеждане на малиново вино, отглеждаща 95 декара с малинови насаждения.
 Снимка 487864
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР