За втора поредна година България ще е домакин на културно

...
За втора поредна година България ще е домакин на културно
Коментари Харесай

Световно културно събитие рекламира България по света

За втора поредна година България ще е хазаин на културно събитие от международен сан - MTV Presents Varna Beach 2018. Концертът се организира на голяма сцена на самия плаж, което от една страна притегля доста фенове, а от друга е предизвикателство и за самите участници. Съчетанието плаж и концерт е печелившо и доказателство за това е, че тази година билетите за концерта се продават два пъти по-бързо, а също по този начин и редица известни реализатори към този момент са удостоверили присъединяване си. Сред тях са Рита Ора, Years&Years и Redfoo, DJ-ите Rewire & Varski.

Концертът е отлична реклама за морската ни столица. При първото издание предходната година от MTV са създали едночасов филм, който се излъчва в 160 страни по целия свят. В момента се приготвя 2-минутен приветствен клип от звездите, които ще вземат присъединяване в тазгодишното шоу, към почитателите. Рекламата на концерта се излъчва по 2000 малките екрани.



Проектът е дълготраен, което значи, че Варна и като цяла България, ще бъде рекламирана пред света по един по-различен, само че и много атрактивен метод. „ За да се види позитивният резултат от подобен план, той би трябвало да бъде по-дългосрочен и нормално те се вършат за не по-малко от 5 години”, сподели за ФАКТИ уредникът на плана Робърт Куърк.

Събитието се посещава и от доста чужденци. Техният брой ще се увеличала, защото уредниците оферират комфортен и бърз достъп до Варна от всяка точка на света. Това става с помощта на съдействието им с нискотарифната самолетна компания Sun Express. Тя е основана през 1989 година като джойнт венчър сред немския и турския национални превозвачи и прави постоянни чартърни полети в Европа и Турция. Базирана е в Анталия.



От Варненското летище осъществя по 19 полета на седмица до 9 немски града. Сред тях е и Франкфурт – най-голямото немско летище, от което се осъществят полети до всяко кътче на планетата. „ Целта ни е да издигнем марката „ Варна” и да превърнем морската столица на България в една страхотна дестинация”, сподели Петер Гладе, търговски шеф на самолетната компания. Годишно Sun Express транспортира 4 милиона германци до Варна.

Безспорно миксът просвета, авиационен превоз и отмора на морето е сполучлив за икономическото развиване на даден град. Варна е отличен образец за това. В тазгодишното образуване на събитието финансово се включва и Варна. Общината на морската ни столица е отпуснала 150 000 EUR.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР