За втора година Софийски мотористи“ и Държавната агенция Безопасност на

...
За втора година Софийски мотористи“ и Държавната агенция Безопасност на
Коментари Харесай

Кампания учи мотористи на безопасно шофиране

За втора година „ Софийски мотористи “ и Държавната организация „ Безопасност на придвижване по пътищата “ провеждат осведомителната акция „ Моето учебно заведение за сигурност “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Целта е да се срещнат начинаещите и кандидат-мотористите с главните правила за сигурност на пътя.

„ Изключително значимо е, че когато желаеме, можем да променим събитията. Със сигурност всеки един от нас може да измисли най-малко 10 метода да се усъвършенства сигурността по пътищата. Но по-важно е не да споделяме какво не се случва, а да вършим неща, които имат действителен резултат “, сподели Малина Крумова, ръководител на Държавната организация „ Безопасност на придвижване по пътищата “. Събитието е ориентирано към две от най-важните неща – предварителна защита и и сигурност.

„ Категорично поддържаме такива събития, започваме разговор с мотористите като характерна група. Искаме посредством тях да установим какви са методите да се усъвършенства сигурността “, описа още ръководителят. Заедно със „ София райдърс “ организацията ще създаде и раздаде осведомителни материали.

„ Да! Високите скорости са нещо прелестно, наречете го, в случай че желаете и рецесия на междинната възраст или младежка неразумност, само че дано да се прави на безвредни места, а не на публичните пътища, и да сътворяваме заплаха за всички останали.

На въпрос на БГНЕС Крумова отговори, че извънредно сериозен е казусът със статистиката във връзка с мотористите. На европейско равнище 15% от починалите са мотористи. Още по притеснително е, че близо ¼ от тези хора са младежи под 25-годишна възраст.

В България този сезон стартира с доста черна статистика и се надявам със събития като това, с цел да се усъвършенства обстановката и разбирането, заяви Крумова и добави, че глобите са решение, в случай че се събират дейно, а размерът им не е толкоз от голяма важност. „ Ако всеки ден ви се събират по 50 лв. и това би било ефикасна глоба “, уверен е ръководителят на организацията.

Георги Янчев от съдружие „ Софийски мотористи “ посочи, че задачата на акцията е да се обясни по какъв начин да се кара в градски условия, и по какъв начин участници, които желаят да подобрят техниката си на каране, да го създадат дейно. „ Започва летният сезон, молбата ми към сътрудниците мотористи е в градските елементи постоянно да бъдат с едно на разум “.

Мартин Райчев от сдружението също означи, че с течение на времето с такива акции нещата се усъвършенстват, има по-малко жертви, произшествия и механически проблеми.<a href= " http://bgnes.com " target= " blank " ><font color=#0000ff> /БГНЕС</font></a>
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР