За всяко дете е важна не само родителската грижа, а

...
За всяко дете е важна не само родителската грижа, а
Коментари Харесай

5 причини лелите да са особено специални за децата

За всяко дете е значима освен родителската грижа, а и на останалите родственици като баби, дядовци, лели, вуйчовци, братовчеди и други. Не е добре да стопираме да контактуваме с тях, тъй като посредством общуването си те оказват значително значение на растежа и развиването на всяко дете.

Последни изследвания демонстрират, че лелите и чичовците са изключително значими в живота на децата. Това е по този начин, тъй като те гледат по по-различен ъгъл на живота, не както го вършат майката и бащата. По този метод децата имат и разнообразни упования от тях и нормално им е много забавно да са в тяхната компания. Когато усеща обич и топлина, детето се усеща добре в компанията на родственици, разнообразни от неговите родители. По този метод децата могат да получат някой скъп съвет, който ще им послужи в близко и в далечно бъдеще. А ето и 5-те аргументи, заради които лелята е специфичен човек в живота на детето.

1. Лелята е съвършена детегледачка
 8 тревожни индикации, че дамата се трансформира в лелка 8 тревожни индикации, че дамата се трансформира в " лелка "
Думата " лелка " се среща много постоянно по света. Дамите, на които им се лепи сходен етикет не са по никакъв начин щастливи от него. Симптом на " лелк...

Ако родителите са заети от 9 до 18 часа и няма кой да гледа децата им или да ги вземе от ясла, детска градина или учебно заведение, на помощ може да се притече лелята. На детето ще му е прелестно да бъде гледано не от непознат човек, а от някой родственик, тъй като то ще усети топлото отношение към него. Децата, които имат положителни лели, са доста щастливи, тъй като се усещат в сигурни ръце и могат да споделят разнообразни неща от тяхното ежедневие. А и родителите могат да се доверят доста повече на лелята, в сравнение с чужд човек.

2. Лелите дават позитивни образци

Лелите са в положение да дадат страхотни препоръки и доста умни и истински хрумвания на своите племенници. Те постоянно намират верния път и учат децата да го следват. Лелята е незаместим консултант и асистент, като за разлика от децата пред блока, тя постоянно е настроена положително към детето и то е щастливо да си прекарва времето в нейната компания. Детето доста по-лесно разкрива пред вуйна си това, което му тежи и й споделя неща, които го е боязън да показа с родителите си. Това важи в изключително огромна степен за порасналите деца. Лелята постоянно се търси за съвет от децата, навлезли в пубертета. Те не се тормозят от нея и я възприемат по-скоро като другар. Споделят й тайните, които ги мъчат.

3. Лелите дават солидна поддръжка

Лелите не обичат да " задушават " децата, които са им поверили. Децата се усещат свободно в тяхната компания и обичат да вършат неща, които по принцип не вършат, когато са с родителите си. За тях лелята постоянно е добра, подготвена да ги изслуша за всичко. Тя им дава поддръжка и може да реши всеки проблем. Ако детето не е направило нещо, което е трябвало да направи, то се усеща щастливо, когато е с вуйна си, тъй като знае, че тя няма да му се скара, а умерено ще го накара да си вземе записка.
 6 аргументи, поради които да обожаваме лелите си 6 аргументи, поради които да обожаваме лелите си
Модерните фамилии построяват все " по-комплексни " вътрешни връзки. И до момента в който родителите поучават и възпитават дребните наследници, бабите...

4. Лелите обичат да окуражават децата

Детето постоянно може да разчита на своята вуйна да се намеси във значим миг и да реши значителен проблем. Лелята е негова опора, когато тренира и когато има любовен проблем. Тя обича да участва в живота на детето и неведнъж го окуражава. Проявява огромен интерес към това, което прави, а това му дава криле и го ласкае. Ето за какво децата са радостни, когато попаднат на добра и всеотдайна вуйна.

5. Лелите глезят децата

Често пъти лелите купуват на децата скъпи дарове, обичат да ги глезят и да им дават пари. Щедростта на лелята кара детето да се усеща по специфичен метод, а родителите са щастливи, тъй като по този метод лелята взе участие интензивно във възпитанието им и им оказва помощ финансово.

Лелята е истински подарък за всяко едно дете, тъй като любовта й към него е доста мощна, а връзката им е здрава.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР