За всяка от областните болници в Монтана, Силистра и Шумен

...
За всяка от областните болници в Монтана, Силистра и Шумен
Коментари Харесай

Министерство на здравеопазването ще закупи респиратор за болницата в Монтана

За всяка от регионалните лечебни заведения в Монтана, Силистра и Шумен ще бъде закупен по един респиратор, от какъвто лечебните заведения се нуждаят, с цел да обезпечат в оптималната степен съответна здравна помощ на пациенти с COVID-19, оповестиха от Министерство на здравеопазването.
Средствата са обезпечени от постъпилите досега дарения посредством изпращане на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на къс номер 17 777 за трите мобилни оператора в България. Специализираната инсталация ще бъде доставена най-късно при започване на месец май.
До момента събраната сума посредством DMS SOLIDARNOST възлиза на малко над 125 хиляди лева
Със средствата, постъпили по тази сметка, се възнамерява да бъдат закупени нужна на лекарите профилирана здравна инсталация и техника, персонални защитни средства с най-голям предпазен клас, както и всичко друго, от което незабавно се нуждаят лечебните заведения в изискванията на разпространяващата се коронавирусна зараза.
Министерство на здравеопазването осведоми, че от през днешния ден, 30 март, на интернет страницата на Министерството на здравеопазването е оповестена информация за всички донори и постъпили средства по дарителската сметка, която здравното министерство откри в поддръжка на лечебните заведения, обслужващи пациенти с COVID-19. От 17 март до 27 март т.г. набраната по тази сметка сума възлиза на 1 920 346 лв.. Данните за постъпващите средства по сметката ще бъдат обновени от време на време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР