За всяка жена външният вид е от изключително значение. Като

...
За всяка жена външният вид е от изключително значение. Като
Коментари Харесай

5 храни, с които да подпомогнем растежа на косата

За всяка жена външният тип е от извънредно значение. Като косата, несъмнено, е едно от тези неща, които се виждат първо у всяка една дама.
 Късата коса е още веднъж на мода - кои са най-актуалните прически за пролет 2024
Късата коса е още веднъж на мода - кои са най-актуалните прически за пролет 2024

Доза прохлада за топлите месеци

Ето за какво представителите на нежния пол се стараят да поставят какви ли не грижи за косите си, с цел да могат да бъдат здрави и витални. Освен всички артикули за коса, които правят чудесна работа, можем да подсилим растежа на косата и посредством вярно хранене.

Разбира се, има доста фактори като възраст, стрес, генетика, които въздействат на растежа на косата. И в случай че не можем да създадем нищо по отношение на годините и генетиката да вземем за пример, то имаме цялостен надзор над метода си на хранене. А той също може да се окаже основен.
 Снимка 663076

Изключително значимо за растежа на косата е да си набавяме витамини B12 и D, биотин, рибофлавин и желязо. Ето и пет храни, с които според Healthline можем да си набавим нужните хранителни субстанции, с цел да подтикваме растежа на косата.

Яйца

Може да звучи прекомерно елементарно, с цел да е истина, само че е реалност, че са богати на протеин и биотин, които пък са извънредно значими за растежа на косата.
 Снимка 659860

Приемането на задоволително протеини подкрепя растежа на косата, тъй като космените фоликули са построени най-вече от протеини. Когато не одобряваме задоволително протеини пък може да се стигне до загуба на коса.

Горски плодове

Горските плодове като ягоди, малини и боровинки са извънредно потребни и богати на антиоксиданти. Освен това те съдържат и колаген, който също е значим за косата.

Сред значимите неща, които антиоксидантите вършат, е, че защищават космените фоликули от увреждане от свободни радикали, които се намират на всички места към нас.
 Снимка 582091

Например в 144 грама ягоди се съдържат 85 мг витамин C, което е със 113% повече от това, което имаме потребност на дневна база. Именно витамин C пък тялото ни употребява, с цел да създава колаген - протеин, който заздравява косата.

Спанак

Намираме се в сезона на спанака, тъй че самоуверено би трябвало да консумираме обичаната храна на Попай Моряка. Спанакът, с изключение на апетитен, е и източник на желязо и витамини А и С.
 Снимка 539064

Има проучвания, които демонстрират, че витамин A е значим за растежа на косата, само че когато той е в прекомерно огромни количества, може да се стигне до противоположен резултат - косопад.

Около 30 грама спанак би трябвало да са задоволителни, с цел да си набавим към 20% от дневната доза витамин А, от която тялото ни има потребност.

Авокадо

Благодарение на света, в който живеем, можем да си набавим авокадо навсякъде и когато и да е. Освен съвременно за използване в салати, дипове и ястия, то е източник на витамин Е, който също дава отговор за растежа на косата.
 Снимка 605046

Около 200 грама авокадо са нужни, с цел да си набавим 28% от дневната доза витамин E, който също по този начин защищава скалпа от увреждане.

Мазни риби

Мазните риби като сьомга и херинга са отличен източник на протеин и Омега-3 мастни киселини. Именно Омега-3 са значими за предотвратяването на косопада и стимулирането на растежа на косата.
 Снимка 585435

Все още има потребност от повече и по-убедителни изследвания за позитивното влияние на мастните киселени върху растежа на косата, само че по този начин или другояче потреблението им е потребна за общото здраве и вярната функционалност на мозъка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР