За всички потребители в ЕС трябва да бъде гарантиран достъпът

...
За всички потребители в ЕС трябва да бъде гарантиран достъпът
Коментари Харесай

Емил Радев: За единен европейски пазар без двойни стандарти трябват нови законодателни инициативи

 За всички консуматори в Европейски Съюз би трябвало да бъде обезпечен достъпът до артикули с едно и също високо качество. Тази позиция показаха членове на Европейския парламент, измежду които и българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. Те приканиха Европейската комисия да вземе решителни ограничения по отношение на двойните стандарти при продуктите в Европейски Съюз.

Наличието на двойни стандарти " съставлява дискриминация на потребителите на пазарите от разнообразни държави-членки “, а " всяка дискриминация на равнище Европейски Съюз е неприемлива ", се показва в писмото до Европейска комисия, подписано от Емил Радев. В документа се упорства Европейската комисия да даде отговор по време на разисквания в пленарната зала на Екологичен потенциал. Вносителите чакат Европейска комисия да предприеме и нови законодателни начинания за дейно унищожаване на двойните стандарти при продуктите в единния пазар.

Евродепутатите регистрират, че с признатия от Екологичен потенциал отчет в тази област е направена сериозна крачка напред, само че под една и съща марка в Европейски Съюз към момента се срещат артикули с друго наличие.

" Вътрешният пазар не е задоволително контролиран в това отношение, което разрешава да се намират малки врати от страна на нелоялни производители и търговци ", се акцентира в претекстовете за импортирания въпрос до Европейска комисия.

Като член на Екологичен потенциал Емил Радев е зает с битката против дискриминационните двойни стандарти в Европейски Съюз и поредно отстоява позицията, че качеството на храните би трябвало да е еднообразно високо в Източна и Западна Европа. Въпреки че Европейският парламент гласоподава промени в разпоредбите на Съюза за отбрана на потребителите, съгласно българския евродепутат към момента има празноти, които би трябвало да бъдат запълнени с по-решителни и твърди законодателни начинания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР